A Való Világban nincs gerillareklám

2002.09.27. 16:19
A producer szerint a Való Világban nincs illegálisan bejuttatott szereplő, viszont náluk is előfordulnak "mellbimbók, részeg játékosok, ondós beszélgetések", csak nem adják le.
"Mindenkinek megvan a lehetősége, hogy azt szavazzon be a Való Világba, akit akar" - mondta Árpa Attila, a műsor producere a Népszabadságban pénteken megjelent cikkel kapcsolatban. A napilap információi szerint az egyik játékost egy ruhakereskedelmi cég és annak üzletfelei juttatták be, annyi szavazatot jelentő telefonhívást produkálva, amennyi a bekerüléshez kell.

Árpa Attila - habár örömét fejezte ki, hogy a Népszabadság címlapon foglalkozik a műsorral - nem érti, hol van a történetben a problémás pont. "A show egyik játékosa, Lorenzo valóban egyetlen márkához tartozó ruhákat visel, de a rendezők nem akarnak beleszólni ilyen kérdésekbe - mondta a producer az Indexnek. - Ez egy valóságshow, ahol mindenki a saját ruháját viseli, azt amit a műsor előtt viselt, és amit utána is fog. Ez az ő életük, amibe mi nem szólunk bele." Hozzátette, hogy azért sem tartja elképzelhetően az esetet, mert a szükséges szavazatszám elérése az ésszerűnél nagyobb telefonszámlát generálna.

Lorenzo ruháit, saját bevallása szerint, egy ruhakereskedelemmel foglalkozó barátjától kapta, hogy a játék alatt is hordja azokat. Ebben azonban a műsorkészítők semmi kivetnivalót sem láttak. "Problémát akkor okozna az ügylet, ha a játékos írásos szerződést kötött volna a Való Világ-beli szereplésével kapcsolatban." Ilyesmiről viszont a producernek nincs tudomása.

Árpa sajnálatát fejezte ki, hogy "lényegi kérdések helyett" marginális témák foglalkoztatják a sajtót. A producer az Index kérdésére elmondta, hogy a lényeg a két valóságshow közti különbségben rejlik. "Most jöttem az ORTT kerekasztal-beszélgetéséről, ahol elmondtam: mi is be tudnánk vágni mellbimbókat, részeg játékosokat, ondós beszélgetéseket a napi összefoglalókba, hasonlók nálunk is előfordulnak, de szeretnék minden műsor után emelt fővel végigmenni az utcán."