Vasárnaptól újraindul a Rádió C

2003.06.13. 13:58
A rádió adósságainak kifizetetéséhez még 37 millió forintra lenne szükség, de a stáb ennek ellenére munkába áll.
Vasárnap reggeltől ismét saját műsorral jelentkezik az anyagi nehézségei miatt hónapokon át csak zenét sugárzó Rádió C - közölte Kerényi György főszerkesztő az MTI-vel pénteken.

Noha mintegy ötvenmilliós adósságuk felszámolására eddig alig 13 millió forintnyi támogatás érkezett az ígért összegekből, úgy határoztak, ismét megkezdik a műsorok készítését, mondta. Szavai szerint jó esélyt látnak arra, hogy beérkezzenek a kilátásba helyezett anyagi források.

Magyarország első roma rádiója - pénzügyi nehézségei miatt - április 7-e óta szünetelteti műsorait és csak zenét sugároz; az adónak az idén – 60 millió forintos saját bevétele mellett - 50 millióra lenne szüksége adósságai rendezéséhez, további 20 millióra pedig ahhoz, hogy megnyugtatóan működhessen.

A Rádió C anyagi helyzetének javítása érdekében a Magyar Rádió április 29-én hosszú távú stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Rádió C-vel a roma rádió anyagi gondjainak rendezésére, folyamatos működésének biztosítására; az egyezmény értelmében a Magyar Rádió naponta legalább egyórás magazinszerű összeállítást vásárol a Rádió C-től, és azt valamennyi vidéki stúdiójában sugározza.

A Rádió C megsegítése érdekében a kormány elárverezte Kovács László külügyminiszter athéni tollát, az EU-toll 4,4 millió forintos, árverésen elért ellenértéke már május végén megérkezett a rádió számlájára, ezért egy ideig úgy tűnt, már június 1-jén újra indulhat a szerkesztett műsor.