Még egy év a Star Wars III. bemutatásáig

2004.05.20. 14:07
A Csillagok háborúja harmadik részét előreláthatóan 2005. május 19-én mutatják be, pedig még 2000 speciális effekt nem készült el, és sok jelenetet még nem forgattak le.
A sorozat 3. epizódjának mínusz első születésnapja alkalmából a Lucasfilm helyzetjelentést adott a készülő film állapotáról. Bár rengeteg munka van még hátra, minden a legnagyobb rendben halad, a film 2005. május 19-én a mozikban lesz, hangzik az optimista nyilatkozat.

Dark Grieuous
Egy új szereplő: Dark Grieuous
A film jelen pillantban nagyjából félig van kész, folynak a vágási munkálatok, az ILM gőzerővel készíti a speciális effekteket, több, mint 2000 jelenettel kell még végezniük jövő április 1-jéig. De a modellkészítők sem lazsálnak Lucas saját trükkcégénél, épp a két legnagyobb maketten dolgoznak, ezek közül az egyik egy 5 méteres "kültéri környezet". Aggodalomra azonban semmi ok, a második rész készítésekor egy évvel a bemutató előtt ugyanitt tartott a gyártási folyamat.

Az augusztusra tervezett pótforgatásig sem állt le a hiányzó nyersanyag beszerzése, a hét első felében például wookie-kat fognak forgatni Ausztráliában illetve Temuera Morrison egyes jeleneteit is ekkor rögzítik. Ezután a Skywalker Ranch stúdióiban fogják felvenni a forgatott képekhez tartozó szöveget, de úgy, hogy a színésznő a déli kontinensen, a rendező pedig Észak-Amerikában tartózkodik. A Tion Meldont játszó Bruce Spence dialógusait is ezen a héten tervezik rögzíteni, erre mondják, hogy ég a kezük alatt a munka.

Az epizódnak hivatalos címe még mindig nincs, egyelőre a Star Wars - III. rész - A birodalom születése (The Birth of the Empire) tűnik a befutónak, bár a szakértők szerint az "of the" szókapcsolat nem fog egymás után 2 rész címében szerepelni. Az első előzetest a teaser plakáttal együtt csak az év vége felé láthatjukmajd, ám az ősszel megjelenő Star Wars Trilogy extrái között lesz némi néznivaló az ifjú Darth Vaderről.

Cinematrix