A Canterbury érsek a Simpson családban

2004.06.21. 13:22
A Canterbury-i érsek látogatja meg Springfieldben Homert, Marge-ot, Bartot és Lisát, mert nagy rajongója a Simpson családnak, ami szerinte az angyalok oldalán áll.
Miután Rowan Williams, Canterbury-i érsek a brit Sunday Timesnak adott nyilatkozatában nagy tisztelettel beszélt a szatirikus hangvételű animációs sorozat humoráról és alázatosságáról, a producerek azt szeretnék, ha az ötvennégy éves érsek is szerepelne A tavaly hivatalába iktatott érsek sajtószóvivője elmondta, hogy még nem kaptak meghívást a szereplésre, de örömmel fogadnák azt. "Érdekes lehetőség lenne" - tette hozzá.

Az angyalok oldalán áll

"A legérzékletesebben propagálja az értelmet, az alázatosságot, és az erényességet" - magyarázta a modern szellemiségéről ismert Williams a brit ITV jövő szombaton műsorra kerülő adásában, ahol ki is fejtette a meglepő kijelentéseit: "Általánosságban véve a film az angyalok és az értelem oldalán áll, az alázatosságával pedig olyan fellengzős, dagályos műsorokat gúnyol ki, amik nagyképűen a világ működését taglalják."

Az idősebb George Bush, volt amerikai elnök éppen fordítva gondolkodik erről: "Olyan nemzetre van szükségünk, akik közelebb állnak a Waltonokhoz, mint a Simsponokhoz" - mondta régebben. A hetvenes években készült, harmincas években játszódó The Waltons című sorozat ugyanis hagyományos családi értékeket állított a középpontba.

A sörvedelő Homer működésképtelen, de templombajáró családjáról szóló szatirikus tévéműsornak már eddig is sok rajongója akadt. Az ismert személyiségek közül eddig olyan hollywoodi színészek és rocksztárok vettek részt a sorozatban, mint Elizabeth Taylor és Mick Jagger, a poltikusok közül pedig a brit miniszterelnök