A gyerekek együtt imádkoztak Jackson életéért

2009.07.30. 18:00
Interjút adott a június 25-én elhunyt énekes utolsó óráiról a szakácsa, aki könyvet adna ki a sztárnak készített receptekből. Hozzá rohant le Michael Jackson orvosa, hogy hívja a gyerekeket, akikkel később együtt imádkoztak a sztár életéért.

Michael Jackson halála napján az első baljós jel az volt, hogy a doktora nem jött le a popsztár reggelijéért, mondta el a szakácsa az AP-nek. Conrad Murray, akik a feltételezések szerint a Jackson halálát okozó injekciót beadta, minden nap maga vitte fel az énekesnek a gyümölcslevet és a zabpelyhet, majd kezében két oxigénmaszkkal tért vissza. A doktor általában reggel kilenckor érkezett, és néha egészen estig maradt.

Mindenki elhallgatott

553587 91c4c9d655604e945ea3ea19d2b8188e o

„Először csak arra gondoltam, hogy ma biztos sokáig alszik” - mondta Kai Chase, akit idén márciusban vettek fel a házhoz, hogy egészséges ételeket készítsen Jacksonnak és a gyererekeknek.

„Később nekiálltam, hogy megfőzzem az ebédet, és mire ránéztem a mobilomra, már dél volt – folytatta.- 10-15 perccel később azt láttam, hogy az orvos rohan lefele a lépcsőn, és azt kiabálja, hogy „Hozzátok ide Prince-et!”. Beszaladtam oda, ahol a gyerekek játszottak. Később az énekes legidősebb fia beszélt Murrayval, és onnantól a házban drámaira váltott a hangulat.”

„Visszamentem az előszobába, ott álltak a gyerekek, és a kislány sírt. A lépcsőn rohammentősök szaladtak felfele” - idézte fel a szakács. Ekkor a gyerekekkel, a dajkájukkal és a házvezetővel imádkozni kezdtek Jackson életéért. „Aztán egyszer csak mindenki elhallgatott” - mondta.

Fél kettő körül a rohammentősök felszólították őket, hogy hagyják el a házat, mert a popsztárt beviszik a kórházba. Amikor a szakács kilépett az épületből, már több mentőautó állt az udvaron, és egy kisebb tömeg is összegyűlt.

Együtt utaztak volna Londonba

Az énekes korábban a szakácsot is megkérte, hogy kísérje el Londonba a koncertek idejére. Az üzenetet Prince közvetítette, és Chase le is adta a szükséges papírokat, hogy július 3-án együtt szálljanak repülőre. Két nappal a halála előtt Jackson azt mondta neki: „Bepakoltam, készen állok az útra”.

Chase azt mondja, hogy amíg ott dolgozott, nagyon jó viszonyt alakított ki a gyerekekkel, és Michael Jacksontól ajándékot is kapott: „Egy iPod Touch-ot adott nekem, miután a gyerekek elmondták neki, hogy csak kazettás magnóm van”.

A gyerekeket az apjuk halála után is meglátogatta, és szerinte jól vannak: „Rengeteg unokatestvérük van, akikkel játszhatnak”. Chase most azt tervezi, hogy kiadja a szakácskönyvét, aminek megírására állítólag maga Jackson bíztatta. Ebben a sztárnak készített fogások is szerepelnek, és ír benne arról is, hogy milyen volt neki dolgozni.

Csak jövő héten lesz meg a boncolás eredménye

Közben a Los Angeles-i hatóságok bejelentették, hogy csak jövő héten hozzák nyilvánosságra Michael Jackson boncolásának eredményét, amit július 31-re ígértek.

Két nappal ezelőtt Conrad Murray Los Angeles-i otthonát és hivatalát szövetségi ügynökök és helyi rendőrök kutatták át, és az orvos houstoni klinikáján múlt héten volt razzia. A házkutatások összefüggnek azzal, hogy a rendőrség emberölésként kezeli Jackson halálát, bár Murray-t még nem gyanúsították meg. Eddig arról volt szó, hogy az ügyben több orvos után vizsgálódnak, de csütörtökön a CNN megtudta, hogy Murray az egyetlen.