Magyaros partikkal tér vissza a Cinetrip

2007.11.28. 15:09
A kilencvenes évek legendás bulisorozata sok év hányattatás után újra elindul. De már nemcsak a progresszív tizenévesek számára szerveznek vad pancsolást, hanem a nyugalomra vágyó középkorúaknak és a kelet-európai egzotikumot kereső külföldieknek is.

Underground particsapatból rendszeres programszervezővé válik a Cinetrip. Decembertől ugyanis újra lesznek zenés, vetítős partik, de a helyszínek mellett a zenei és vizuális stílusok is bővülnek. Az alternatív szcéna mellett célkeresztbe kerültek a turisták és a vad szeletelés helyett a lazulást kereső idősebb korosztály is. A Rudas mellett pedig szó van a Széchenyi fürdő nyitott medencéjének bevonásáról is.

A Cinetripeket 1998-ban kezdte szervezni a Laki néven elhíresült partiarc. A gőzfürdőben táncolás, dj-zés és a falra vetített filmfelvételekre révülés hamar népszerű lett az erre fogékony szubkultúrában. Az esemény egzotikuma néhány év múlva már nem csak a szélesebb közönséget vonzotta, hanem a fiatal külföldieket is.

Az árak emelkedésével a partik száma azonban lassan csökkent, majd a Rudas felújításával a rendezvények jó időre le is álltak. Újraindításukat egy furcsa összefonódás akadályozta meg: a fürdőigazgatóság akkori vezetője, Dr. Horváth Gábor ugyanis csak úgy adott volna engedélyt, ha a Cinetrip bevonja a vele nehezen áttekinthető üzleti kapcsolatban álló vendéglátóst, a Széchenyi fürdő melletti Széchenyi kertet üzemeltető Hantuk Mihályt.

A megállapodásból nem lett semmi, Hantukék pedig két próbaparti után felhagytak a partiszervezéssel.

A Cinetrip elindítására most az új igazgató, Ferenczi Tibor kinevezése adott lehetőséget, mesélte a Cinetrip szervezője, Laki. Akiről legutóbb egy hatalmas pénzügyi bukás és a Sziget fesztiválos pénzügyi vitája kapcsán hallhattunk: a szervezők a Szigetes programjukra előre megkapott pénzből finanszírozták veszteségessé váló rendezvényüket. A szervező elmondta, hogy azóta rendeződött pénzügyi vitájuk a Szigettel, amit most védjegybitorlásért perelnek.

A jelenbe visszatérve, az újrainduló Cinetrip financiális hátterét ezúttal egy mobilcég szponzorációja biztosítja.

A december 15-i első buli még a hagyományos mederben folyik majd, azaz underground dj-k zenélnek majd a forró vízben ázó vagy a medencében ugráló közönségnek. A szervező elmondása szerint a látvány és a komfort azonban a korábbinál magasabb szintű lesz. Laki számunkra a teljes falat beborító projektorrendszert emelte ki, amely a "medencétől a plafonig vetít mozgóképet. A hatás olyan lesz, hogy a tér a film díszletévé válik" - fogalmazott érzékletesen a szervező. Ezek mellett beépítenének LED-falakat is, amelyeken animációs filmek futnak majd. A kényelmi szolgáltatások masszázzsal, felfújható fotelekkel bővülnek.

A szervezők terve, hogy a szombatonként szervezett partikra ne csak a progresszív tinédzserek járjanak. Ezért négy bulitípussal kísérleteztnek majd, amelyek jövőre hétről hétre váltanák egymást. Lesz "ambientes törökfürdő", ahol a látvány és a zene is az ellazulást szolgálja. Terveznek direkt a külföldiekre fazonírozott esteket, amelyek a hungarikumok körül forognak, de hogy ez mit jelent, még nem tisztult le. A negyedik típuson is gondolkodnak még.

A partik költsége 7-8 millió forint körül alakul. Ferenczi Tibor, a Budapest Gyógyfürdői- és Hévizei ZRt. vezérigazgatója azt üzleti titokra hivatkozva nem árulta el, mennyit kap ebből az összegből vállalata, de elmondása szerint nem a pénz, hanem Budapest turisztikai vonzerejének növelése volt, ami motiválta őket. Bárhogy is, a megkötött szerződés határozatlan időre szól: ha a gyógyfürdő elégedett az együttműködéssel, évekig tarthat a partisorozat. Ha nem, bármikor felmondhatja a szerződést. A decemberi partira a jegyek 3500 forintba kerülnek majd, azaz a szponzoroknak köszönhetően olcsóbbak lesznek, mint a szünet előtt.