2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Közszolgálat a nagyvilágban: az olasz mutyi

2007.12.11. 11:13

Felfüggesztették állásából Deborah Bergaminit, a RAI olasz közszolgálati televízió marketingigazgatóját, mert egy gyanú szerint a társaság titokban összejátszott a Mediaset tévébirodalommal Silvio Berlusconi javára a volt kormányfő hivatali ideje alatt, 2004 és 2005 folyamán.

Lehallgatott telefonbeszélgetések bizonyítják, hogy Bergamini, a RAI akkori programfelelőse és Niccolo Querci, a Mediaset egyik magas rangú vezetője titokban információt cserélt a tévétársaságok műsorairól, és közösen kormánybarát tájékoztatási stratégiát dolgozott ki.

A telefonlehallgatásokat egy másik ügyben folytatott bírósági eljárás keretében végezték. A felvételek azt is bizonyítják, hogy Clemente Mimun, a RAI 1 televízió egyik főszerkesztője és a Mediaset tulajdonában működő TG 5 hírcsatornánál dolgozó kollégája, Carlo Rossella mindennapos jelleggel konzultált egymással, és olyan tájékoztatási programról egyezett meg, amely Berlusconi javát szolgálta.

Claudio Cappon, a RAI főigazgatója határozott úgy, hogy felfüggeszti állásából a marketingigazgatót. Szigorú intézkedéseket helyezett kilátásba a feltételezett titkos megállapodásban közrejátszó további alkalmazottakkal szemben is.

Berlusconi pártja, a Forza Italia szolidaritását fejezte ki Bergaminivel.

(Via MTI)