Teréz
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Még két évig nem tűnik el a Napkelte

2008.07.15. 10:02
12 hozzászólás

Két évvel meghosszabbítaná a Nap-kelte szerződését a Magyar Televízió, bár a nyáron esetleg még máshogy dönthet az MTV-t felügyelő közalapítvány kuratóriuma.

"A Nap-kelte az elmúlt hat évben végig piacvezető műsor maradt, közönségaránya a teljes népesség körében folyamatosan a legmagasabb, átlagosan másfél-kétszerannyian nézik, mint a két országos kereskedelmi csatorna reggeli magazinjait" - idézték fel az MTV által kiadott hivatalos közleményben, "pénzügyi szempontból egyértelműen gazdaságosnak" nevezve a produkció külső gyártását.

A Magyar Televíziónak nem kell fizetnie a produkcióért, korábbi tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy "egy ilyen terjedelmű belső gyártású élő műsornak olyan anyagi és kapacitásigénye van, amelyet reklámbevételekből nem tudna fedezni az MTV". A hivatalos közlemény szerint mivel az MTV egy éven belül átköltözik új, óbudai bérelt gyártóbázisába, "pénzügyi és kapacitás-szempontokból egyelőre nincs realitása" annak, hogy a reggeli műsort saját belső gyártásban készítsék.