Beyoncé is elmegy a berlini MTV-gálára

2009.11.05. 10:25 Módosítva: 2009.11.08. 17:17
A berlini MTV European Music Awardson megint táncol és énekel Katy Perry, de a legtöbb díjat valószínűleg Lady Gaga viheti majd haza.

Csütörtökön rendezik Berlinben az MTV Europe Music Awardsot, azaz a zenetévé díjátadó gálájának európai változatát, amit 1994 óta minden évben más városban tartanak. A gála fényét idén is rengeteg tengerentúli sztár emeli, az MTV büszkén jelentette be, hogy elfogadta a meghívást Jay-Z, a Jonas Brothers, a Green Day, a Foo Fighters és Shakira, sőt szerdán váratlanul közölték, hogy a négy kategóriában jelölt Beyoncé is végigvonul a vörös szőnyegen.

A rendezvényen a vendéglista szerint feltűnik még Jean Reno, Boris Becker és Katy Perry, aki tavaly gyümölcsöskosárnak öltözött, idén viszont állítólag „romantikus, sötét kabaréstílusban” adja majd elő, bármit jelentsen is ez. És persze feltűnnek majd a Németországban még mindig népszerű Tokio Hotel tagjai is.

Tokio Hotel - Ők idén is elmennek
Tokio Hotel - Ők idén is elmennek

Az MTV gálája valójában nemcsak díjátadó, hanem az európai televíziózás egyik nagy eseménye, amit jól jellemez, hogy a műsort elvileg 523 millió háztartásban láthatják szerte a Földön. Nálunk például Erdélyi Zsolt Superman kommentálja majd a részeg sztárok köszönetnyilvánításait és a jó előre begyakorolt botrányokat.

Az O2 Arénába az MTV közlése szerint 120 limuzinnal és 60 egyéb autóval érkeznek a sztárok és a legfontosabb vendégek, a VIP-jegyesek számát pedig jól jellemzi, hogy 70 autóbusszal szállítják őket a rendezvényre és utána a számtalan afterpartira.

Az MTV negyven külön öltözőt épített a sztároknak, akik többek között 125 különböző rúzst és 600 pár műszempillát rendeltek összesen. Szakemberekből sincs hiány, csak Shakirát három fodrász készíti fel az eseményre.

A sztárok különleges kéréseiről ezúttal hallgat az MTV, az alkoholról sem esik szó, mindössze annyit árultak el, hogy a fellépők és a stáb összesen 24 ezer palack vizet rendelt magának a közel háromórás show-ra.

A 2009-es díjkiosztó legnagyobb esélyesei Lady Gaga és a Kings of Leon fejenként öt-öt jelöléssel, őket szorosan követi Beyoncé a maga négy jelölésével. A legjobb európai előadónak járó díjért versenyben van a magyar Kolin is. A gála csütörtökön este kilenckor kezdődik.