Az ENSZ-főtitkár fogadta a Gangnam Style énekesét

2012.10.24. 14:29 Módosítva: 2012.10.24. 16:27

Miután már félmillárd ember látta a Gangnam Style című dél-koreai rapszámot a Youtube-on, az ENSZ főtitkára is fogadta a PSY néven futó előadót. Aki egyébként éppen most hódítja meg Amerikát, már sorozatszerepet is kínáltak neki, ráadásul Justin Bieber menedzsere kezdte el egyengetni a karrierjét.

A főtitkár és az énekes kedden az ENSZ New York-i székházában beszélgetett egymással. Pan Gimun (Ban Ki Mun) pedig nem is titkolta, hogy féltékeny honfitársa sikereire.

"Kicsit féltékeny vagyok. Két napja még azt mondta valaki, én vagyok a leghíresebb dél-koreai. Most azonban le kell mondanom erről a címről. De nem bánom" - fogalmazott a nemzetközi világszervezet vezetője, majd megpróbálkozott a Gagnam Style alapmozdulataival is.

"A koreaiak mind a szívükbe zárták, a legjobbak közül is ő a legjobb. Az is mélyen megérint, hogy egyáltalán ismer, ráadásul a videót is látta, és tudja, hányan nézték meg. Ez még azt az érzést is túlszárnyalja, mikor a második lettem a Billboard-listán" - nyalt vissza az énekes az ENSZ főtitkárnak.

PSY amúgy eddig Dél-Koreában sem volt szupersztár, amolyan underground híresség, az ázsiai ország különbejáratú Dopemanje, akinek lemezeit csak nagykorúak vásárolhatják meg, és akit többszir is letartóztattak már marihuána birtoklásáért. A Gangnam Style című száma pedig éppen a dél-koreai popzene hülyegyerekeit figurázza ki, de persze erről a világ többi része nem nagyon érti a klippbe belezsúfolt utalásokat.

Pan Gimun korábban Felix Baumgartnert  is fogadta, de az tényleg nem számít. Az osztrák nem rappel túl jól, az egyetlen képessége, hogy 39 kilométer magasból ugrál ki. Persze csak ejtőernyővel.