Megvan A Szám nyertese

2014.03.09. 11:11

Szombat éjjel lezárult az Index alternatív dalversenye, A Szám. A Király utcai Kuplungban tartott gálán fellépett mind a négy döntős formáció, sorrendben Szabó Benedek, a Middlemist Red, Zomblaze és Iamyank. A szavazni a fellépések alatt is lehetett, az utolsó koncert után pedig a szavazós cikkben is látható lett, hogy

A Szám 2014 nyertese a Middlemist Red lett.

7,11-es átlaggal a döntő legfiatalabb formációja nyerte a szavazást, bizonyítva a tételt, hogy a rock és a hagyományos zenekari felállás örök és elpusztíthatatlan. Tavaly novemberben hozták ki azt az EP-t, amin a döntőbe jutott Single Switcheroo is szerepel. A zenekart leginkább a reneszánszát élő psych rock (most éppen neo-psych) vonalba sorolják, az abszolút laikusok számára ezt legegyszerűbben az LSD-inspirálta későbbi Beatles-dalokkal lehetne legegyszerűbb illusztrálni, de azért ez ennél sokkal bonyolultabb. A Szám zsűrije mellett több magyar zenei blog (itt, itt, itt és itt) is elismerően írt a Middlemist Redről a novemberi kislemezük óta.

Ezzel a dallal nyertek:

A Szám fődíja pedig nem más, minthogy a Middlemist Red felléphet az augusztusi Sziget fesztiválon, az Index pedig felajánlott egy médiacsomagot, amelynek keretében készítünk nekik egy koncertvideót is. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?