140-en neveztek A Számra

2015.01.06. 12:48

Óriási sikerként könyveltük el tavaly az első alkalommal megrendezett A Szám nevű dalversenyünket, úgyhogy nem is volt kérdés, hogy 2015-ben is megkeressük az év legjobb dalát. Ezúttal nem bíztuk a véletlenre, úgyhogy nevezni is lehetett a versenyre, hátha nem ismerünk minden 2014. január 1. és december 31. között készült dalt. Hát nem is, január 5-én éjfélkor zárult a nevezés, összesen 140 dalt kaptunk csatolt mp3-ban, úgyhogy így néz ki a postaládánk:

Úgyhogy most fogjuk magunkat, és meghallgatjuk mind a 140 dalt, pontozzuk őket, és a várhatóan a jövő hétre összeállítjuk annak a 30 dalnak a listáját, amelyek között van szerintünk az év dala is. 

Január 24-én, szombaton indul az első elődöntő tíz dallal, a másik két forduló – szintén 10-10 dallal – január 28-án és február 7-én lesz. A középdöntőbe 18 dal jut majd, amelyeket két 9-es fordulóban (február 14. és 21.) szűkítjük majd le 8 dalra; közülük a zsűri választja majd ki azt a négyet, amik az élő döntőben is megmérkőznek majd. 

Tavaly a zsűri döntése alapján a döntőbe iamyank, Zomblaze, Szabó Benedek és a Middlemist Red került, a közönségszavazást pedig az utóbbi nyerte elsöprő fölénnyel. Ilyen volt a gála: 

Még albumuk sincs, de fődíjuk már igen

Ők akkor egy Sziget-fellépést nyertek (az erről készült videót itt lehet megnézni), illetve egy médiatámogatói csomagot, amelynek részeként készül egy szuper videó is a zenekarról, ami ilyen lesz:

Middlemist Red - Supersonic Teaser