Nincs új információ Kurt Cobain haláláról

2014.03.21. 14:21

Csütörtökön derült ki, hogy újra vizsgálták a rendőrök Kurt Cobain, a Nirvana egykori frontembere húsz évvel ezelőtti halálának körülményeit. Állítólag új bizonyítékokat találtak, melyekből eddig nem ismert részletek derülhetnek ki az énekes öngyilkosságáról, írta a Gawker. A rendőrség azt mondta, hogy azért vették elő újra Kurt Cobain halálának ügyét, hogy a jövő hónapban esedékes 20. évforduló kapcsán esetleg felmerülő kérdésekre választ tudjanak adni, írja az MTI. Mára közölték, hogy nem találtak semmilyen új információt. "Öngyilkosság volt. Ez egy lezárt eset" - idézi Mike Ciesynski nyomozót a seattle-i rendőrség internetes oldala.

Ahogy az a sztárok halálával kapcsolatban lenni szokott, sok rajongó a mai napig nem hiszi el, hogy Cobain öngyilkos lett, az interneten gyilkosságról szóló elméletek keringenek. "Az emberek néha elhiszik, amit olvasnak - a téves tájékoztatásokat, az összeesküvés-elméleteket. Ezek teljességgel valótlanok" - mondta el a nyomozó.

A Nirvana énekese 1994. április 5-én Seattle-ben lévő házában ölte meg magát egy sörétes puskával, előtte nagy adag heroinnal lőtte be magát. A 27 éves Cobain testét április 8-án találták meg. Még ugyanabban az évben a zenész egyszer már megkísérelte az öngyilkosságot, akkor nagy mennyiségű altatót vett be. Az ügy felülvizsgálata során néhány elő nem hívott filmtekercset találtak az nyomozati anyagok között, ezeken drogozáshoz való kellékek, például kanál és tű láthatóak. A hatóságok két fotót nyilvánosságra hoztak.

Cobain rajongói is készülnek az énekes halálának 20. évfordulójára: 700 ezer dollárt (mintegy 158 millió forintot) akartak gyűjteni, hogy múzeummá alakítsák azt a házat, amelyben a zenész a gyerekkorát töltötte. A februárban indított kezdeményezés révén azonban csütörtök estig csupán 250 dollár (56 ezer forint) gyűlt össze összesen hét adományozótól.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport