Keresés

40 találat az Indexről, és 99 a környékéről.

2016. szeptember 24., 09:04

Amikor a kockásingek meghódították a világot Amikor a kockásingek meghódították a világot

Huszonöt évvel ezelőtt, 1991. szeptember 24-én jelent meg a Nirvana óriásit durranó lemeze, a Nevermind, ami ismét divatossá tette a rockzenét, és ami ott volt szinte minden turnézó zenekarnál a kilencvenes évek elején. A kazettát boldog-boldogtalan lemásolta, a Smells Like Teen Spirit egy generáció himnusza lett, nekünk pedig egy életre beleégett az agyunkba a fütyis borító. A zenekar frontembere, Kurt Cobain azonban nem viselte könnyen a sikert.

2015. november 15., 10:36

A hét lemeze: Orbán népe A hét lemeze: Orbán népe

Rég hallottunk ennyire dühös magyar punklemezt, mint a négy zenekar számaiból álló Orbán népe. A hét lemezében rajtuk kívül van még Kurt Cobain-szóló és Justin Bieber is. Utóbbi jobb, mint az előbbi. És nem viccelünk.

2015. február 5., 11:15

Mások életébe leshetünk az idei Berlinalén Mások életébe leshetünk az idei Berlinalén

Werner Herzog és Wim Wenders új munkái mellett Hal Hartley új filmjének is örülhetünk, de lesz Anton Corbijn, Terrence Malick és Jafar Panahi is. Így már megbocsátható, hogy képesek voltak felkarolni A szürke 50 európai premierjét is.

2015. február 3., 17:58

Budapesten lép fel Kurt Cobain mentora Budapesten lép fel Kurt Cobain mentora

Dylan Carlsonról szól a Nirvana In Bloom című dala, ő vette azt a fegyvert, amivel az énekes megölte magát. Earth-interjú a szerdai koncert elé.

2007. október 20., 11:45

Reggeli hírek: Dumbledore meleg, Fellini él

Bréking! Dumbledore meleg, és ezt maga a Harry Potter-univerzum teremtője, J.K.Rowling mondta egy felolvasáson egy ártatlan kisgyerek kérdésére, hogy megtalálja-e az igaz szerelmet a varázslómester.