Csak azt akarom mondani, hogy szeressetek!

2015.01.26. 14:04

Még júliusban ültünk le Reisz Gábor filmrendezővel és Csorba Lóci zeneszerzővel, hogy a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan filmzenéjéről beszélgessünk. Az volt a különlegesség, hogy a rendező maga írta a dobozgitáros dalokat, amire a főszereplő Ferenczik Áron ráénekelt valamit. Pont ez a Viszlek magammal volt az, amivel megkeresték Csorba Lócit, hogy segítsen már ezekből a kezdeményekből valami dalszerű dolgot csinálni, a végén pedig lett az egészből egy 20 dalt tartalmazó filmzene-lemez, ami olyan szinten kalákában készült, hogy a vágó vokálozott benne, és az egyik szereplő ütötte a dobokat. 

És ez pont olyan kínosan hangzik leírva, mint ahogyan az az ötlet, hogy a rajongók forgassanak klipet a Viszlek magammal című dalhoz. 

De ahogyan senki sem számított arra, hogy magát a filmet annyira fogják szeretni a nézők, hogy hetekig nem lehet majd kirobbantani a mozis toplistákról, vagy hogy annyian jönnek el az Ankertes lemezbemutató koncertre, hogy az utcán állnak majd sorba az emberek, úgy a klippel is megtörtént a csoda: 

tök aranyos videó készült a rajongók felvételeiből.

Az látszik belőle, hogy a VAN egy csomó embernek nagyon fontos film lett, és a hozzá készült dalok is olyan sokat jelentenek embereknek, hogy képesek egy kaktusszal beülni egy fürdőkádba, vagy egy gitárral a zuhany alá, hogy levideózzák magukat. Vagy összeesnek pont úgy, mint a filmbéli Áron. Vagy hintáznak. Vagy futnak a busz után. Ezt a filmet nagyon szeretik és nagyon magukénak érzik az emberek. 

A klipben egyébként benne vannak még azok a felvételek is, amik a Toldis koncerten és az Ankertes fellépésten készültek, meg ugye az, ahogyan Áron a földön fekve énekli a dalt. Íme: 

A Viszlek magammalt egyébként 12 évvel ezelőtt írta Reisz Gábor, azóta nem tudott mit kezdeni vele. Csorba Lócinak viszont pont ez tetszett benne: "Gabi hajlamos négyakkordos, fájdalmas számokat írni, ami egyébként nem rossz, de ennek a számnak volt eleje, közepe és vége." A szöveget a film főszereplője, Ferenczik Áron írta, "nagyon jól áll Áronnak ez a nyenyergés, látom magam előtt, ahogy sétál a Horánszky utcán és nyavalyog, hogy minden tiszta kutyaszar."

Az album énekes részeit egyébként egy kismarosi nyaralóban vették fel, néha lehet is madárcsicsergést hallani 1-2 számban. Ebben pont nem, itt a hajópadló kapott fontos szerepet, azon dobbantanak ugyanis a szám második felében. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?