Visszafelé patakzanak a könnyek a Kiddo új klipjében

2015.04.15. 14:09

A kiddo nevű zenekart az Index is beválogatta A Szám idei mezőnyébe: a négytagú zenekar (Persely Tamás – ének, gitár, billentyű; Rátkai Márton – gitár, billentyű; Magda Zsolt – dob; Kőrös Gergely „Köge” – basszusgitár, vokál) Hozzátok el! című dala került be a legjobb harminc közé. Most egy új kislemezzel jelentkeztek, aminek lényegretörően az a címe, hogy kiddo2, és elkészült az első klip is, a Nem hiszem című dalhoz, amit először az Indexen lehet látni. 

"A rendhagyó videóban végig egy női arcot látunk közeliben, amin a könnyek visszafelé folynak, szimbolizálva ezzel egy fájdalmas szakításon való túljutást." - írják az alkotók a klipről. Íme:

"A Nem hiszem a korszakváltáshoz hűen a továbblépés témájával foglalkozik, amit egy szakítás példáján keresztül mutat be" – mondja a zenekar frontembere, Persely Tamás. "Ezt szerettük volna letisztult, és mindenki számára egyértelmű formában megmutatni. Így jutottunk el a visszafelé síró lány klipötlethez. A célunk az volt, hogy a folyamatosan építkező szám végére mind képileg, mind zeneileg megérkezzünk ahhoz a feloldozáshoz, amit a továbblépés adhat. A könnyező lányt egy jó barátunk, Kozák Alexandra játszotta el, aki olyan fantasztikusan hozta a szerepét, hogy a forgatás végére már többen őszinte sírással küszködtek a stábból. A klip rendezője zenekarunk multitálentum basszusgitárosa, Kőrös „Köge” Gergely volt, a bevilágításért pedig Vollmuth Krisztián fotós barátunk volt a felelős. Nagy köszönet illeti még Kaprinyák Mónikát, aki fantasztikus lesírt sminket készített Alexának."

A zenekar tagjai egyébként így néznek ki:

A kiddo2 című kislemez dalait a Bródy Stúdióban rögzítették, a hangmérnök pedig az a Puha Szabolcs volt, aki többek között a Zagar és a The Carbonfools albumaiért is felelős.