Bazári lesz a nyár legmenőbb fesztiválja

2015.05.29. 11:02

Már csak egy hónap van hátra a legnagyobb városi fesztivál, a Budapest Essentials kezdéséig. Azt már lehet tudni, hogy olyan különleges helyszíneken lesznek koncertek, mint a Zwack-gyár vagy a Vásárcsarnok, illetve már a külföldi fellépők listája is fix, a nevek között megtalálni például La Rouxt, az Austrát, a Wombatsot vagy Eskmót. Az impozáns külföldi zenészek mellett természetesen hazai produkciók is feltűnnek majd, az eddigi jó szokást megtartva továbbra sem szokványos helyszíneken.

Az egyik ilyen frissen bejelentett helyszín a Fővárosi Nagycirkusz, ahol két zenekar is játszik majd, a Carbonfools, és a nemrég az első stúdióalbumát bemutató Fran Palermo, akik egy cirkusznál nem is léphetnének fel megfelelőbb helyen. A másik központ a Várkert Bazárnál lesz, ahol a Punnany Massif mellett az Akkezdet Phiai rapcsapat lép fel a Soulclap és az Amoeba kíséretével - utóbbi formáció legutóbbi lemezét annyira szerettük, hogy a tőlünk szokatlan módon maximális pontszámot adtunk rá a heti lemezmegjelenésekkel foglalkozó rovatunkban.

A június 25-től 29-ig tartó összvárosi eseményen még hivatalos koncert- és bulihelyszín lesz az

  • egykori Vidámpark
  • a Vasúttörténeti Park,
  •  a Belvárosi Piac
  • a Széchenyi Gyógyfürdő és a Palatinus strand

Bónuszként a hajdani Csillebérci  Úttörő Nagytábor területén a fesztivál hivatalos after  partyját is megtartják, ami a jövőben a Citymatiné nappali technosorozat állandó helyszíne lesz.