Már már nem vagyok az a kislány

2016.04.05. 15:22

A Stenk dalversenyére idén is lehetett nevezni, így aztán heteken át hallgattunk ismeretlen zenekarokat, és pontoztuk őket bőszen, hogy összeálljon az a 30-as lista, amiből kiválasztjuk az év legjobb számát.  A válogatás egyik legkellemesebb meglepetése a The Couple nevű formáció volt, akik nem sokkal a kiírás előtt alakultak, a For a minute című számuknak konkrétan mi voltunk 16. hallgatói. Most végre klip is készült a számhoz, és rögtön kettő is, ugyanis a dalnak létezik angol és magyar nyelvű verziója is. 

Nálunk a versenyen a For a minute angol nyelvű verziója indult, íme a hozzá készült klip:

  Ez pedig a magyar verzió, aminek a címe Állj lett:

A The Couple 2015 decemberében alakult, a két tag, Eszes Viki és Berkó Gábor az életben is egy pár, a zenekar közvetlen elődje a Background együttes volt. Zenéjüknek a reneszánsz egyházi zene az alapja, ezt keresztezik elektronikus zenével, ami nem meglepő, ha tudjuk hogy a Bartók Béla Zeneművészeti Gimnázium jazz szakán tanultak, majd Gábor a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Elektronikus zenei médiaművész szakra járt, így a zenekari hangzás helyett inkább a kísérleti elektronikában kereste útjait. Viki közben a jazz-ének tanszakon végzett, énekelt a Gyhimesben és az Equinox-ban, végül a The Couple lett a közös projektjük neve. 

A For a minute egy nagyon különleges hangzású dal, ezt mesélték róla: "Giovanni Pierlugi da Palestrina 16.századi olasz zeneszerző. Az ő művein keresztül tanítják évszázadok óta a zeneszerzőknek a többszólamúságot. A For a minute című számunkban ezeket a motetta rendező elveket használtuk fel a mai hangzásokkal vegyítve." 

Ne maradjon le semmiről!