Lecsapott a vihar a Voltra

D MTI20160702049
2016.07.02. 22:18 Módosítva: 2016.07.02. 23:10

Szombat este elérte a nyugatról érkező viharzóna Sopron térségét, és így a Volt fesztivált is. A helyszínen lévő munkatársaink szerint fél 10-kor bemondták, hogy vihar és hosszan tartó esőzés várható. Hamarosan villámlani kezdett (a belvárosi villámlásokat az Időkép kameráján meg is nézheti), és perceken belül ömleni kezdett az eső, ami most is szakad.

Most elállt, gyere!

Zoltán Szabó (@szaboze) által közzétett videó,

Az biztosnak tűnik, hogy a szombat esti húzónév, a Prodigy koncertje nem marad el – épp egy korábbi műsorváltozásnak köszönhetően. Miután ugyanis defektet kapott a kamionjuk, az éjjelre tervezett koncertjük hajnali fél egyre csúszott, és a szervezők szerint addigra véget ér a vihar.

Helyszínen lévő munkatársaink szerint a mostoha idő ellenére egyik koncertet sem kellett leállítani, „most is megy a Vad Fruttik, és meglepően sokan vannak” – írta 10 körül SzabóZé kollégánk a fesztiválról. A kempingben, a sátrak között elég pocsék állapotok vannak, de az emberek nagy része most fedett helyen van, a fesztivál területe nem is nagyon ürült ki. Eddig 19 milliméter csapadék hullott, bő egy óra alatt, és bár kicsit elállt az eső, 11 óra körül újra zuhogni kezdett. Ennek ellenére a Prodigy helyére előrehozott Brains műsora is rendben elkezdődött.

Az Időkép.hu szerint Pálháza, Sopron, Fertőd, Beled, Fertőszentmiklós, Csepreg, Kőszeg, Répcelak, Sárvár, Bük, Vép környékén is zivatar van, de viharos az idő a zempléni térségben, Sárospatak és Sátoraljaújhely környékén is.

gdfgfd

A szakadó eső nem ismeretlen a Volton, ahogy az sem, hogy ennek ellenére tovább megy a produkció. Két éve például a Quimby nagyszínpadi koncertjén végig ömlött az eső. Bár a hulladékgyűjtésre adott zöld zsákok legalább hevenyészett esőköpenynek elmentek, én annyira eláztam, hogy a koncert után két és félórával még csuromvíz volt az alsógatyám, zoknim, pedig folyamatosan ment a fűtés a kocsiban.

Borítókép: MTI / Nyilkos Péter