Őket nem szabad kihagyni az idei Balaton Soundon

2016.07.05. 19:15

A Balaton Sound manapság már inkább egy beszélő hústelep, ahol mindenki valaki, de igazából egy senki – írtuk tavalyi cikkünkben, amiben a fesztivál legidegesítőbb jelenségeit gyűjtöttük össze a nonsztop szelfizéstől a zenébe belepofázós dj-ken át az egyenruhába öltözött fiúkig és lányokig.

Ezektől eltekintve a Sound simán lehet jó buli is akár, hiszen játszott már itt például a Hercules & Love Affair, valamint az Animal Collective is, igaz, nekik nagyjából egy fél koncert elég volt ahhoz, hogy zenéjükkel elüldözzék a közönségüket. Fontos azonban, hogy a 2016-os Balaton Soundon a tortadobálós Steve Aokin, Martin Garrixen, Martin Solveigen és Armin van Buurenen túl is van élet. Megmutatjuk, mi kiket ajánlunk.

Sofi Tukker (szombat 19:45, Jäger Aréna)

A New York-i Sophie Hawley-Weld és Tucker Halpern duója annyira friss, hogy a bemutatkozó EP-je megjelenésének másnapján lép fel a Soundon. Legelső számuk, a Drinkee rögtön egy Apple Watch reklámban landolt, majd július első napján klipet is kapott, zenéjükről pedig idén például a Line of Best Fit is lelkendezett, ők egész pontosan azt emelték ki, hogy milyen hipnotikus és addiktív.

Chris Brown (csütörtök 19:30, Nagyszínpad)

Nehéz elképzelni, hogy mit evett Rihanna annyira rajta, de az énekesnő még azután is olyan szépeket mondott Brownról, hogy 2009-ben csúnyán megverte őt. Legutóbb például Kanye West pucér hírességeket felsorakoztató klipje kapcsán jelezte, hogy Brownnak azért sokkal jobb feneke és sokkal izmosabb háta van a valóságban. Brownt egyébként nemrég Amszterdamban kapcsolták le a rendőrök, miután betépve, rendszámtábla nélkül motorozott. A járőrnek persze fogalma sem volt arról, hogy kit igazoltat.

A$AP Ferg (csütörtök 18:00, Jäger Aréna)

A New York-i A$AP Mob kollektíva ugyan nehezen teszi túl magát a 26 éves korában elhunyt Yams tavalyi halálán, de továbbra is aktív. Ezúttal az áprilisban új albummal jelentkező Fergöt delegálják a Balatonhoz. Mi az Always Strive and Prosper című albumot ugyan nem kedveltük, túlságosan csapongónak találtuk, de ettől Ferg még simán csinálhat jó bulit Zamárdiban.

Tyler, the Creator (csütörtök 21:30, Jäger Aréna)

Az újsulis amerikai hiphop fenegyereke tavaly a Szigeten ugráltatta meg a közönséget, ezen a nyáron pedig a Balatonnál csinálja meg a bulit. Igaz, mi sem a szigetes koncertet, sem a tavalyi albumot nem élveztük annyira, de Tyler ettől még simán van olyan izgalmas figura, hogy bármikor szívesen megnézzük. Pár napja a hollandiai Woo Hah fesztiválon egyébként A$AP Rocky, Young Thug és Schoolboy Q társaságában ő is beugrott A$AP Ferg koncertjén – az elég nagy lehetett!

Ne maradjon le semmiről!