Mégis szexuális erőszak miatt nyomoznak a DVBBS-ügyben

2016.07.14. 21:34

A Balaton Sound szervezői is megszólaltak a kanadai DVBBS duó ügyében, akiknek az öltözőjében a koncertjük után eszméletlen lányokat, majd később egy használt óvszert találtak. A szervezők a fesztivál Facebook-oldalán számoltak be a legújabb fejleményekről.

"Az események helyszínét a rendőrség átvizsgálta, több jelenlévőt tanúként hallgatott meg. A rendőrség mai megkeresése szerint a történtek kapcsán szexuális erőszak gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folyik nyomozás" – írják a posztban.

A szervezők továbbra is kitartanak amellett, hogy a DVBBS nem léphet fel a Szigeten. "A DVBBS augusztusi fellépése a Szigeten nem vállalható. A koncert lemondása természetesen nem jelent – nem is jelenthet – állásfoglalást abban a kérdésben, hogy a történtekért az előadókat terheli-e jogi felelősség, hiszen az események ilyen értelmű tisztázása kizárólag a rendőrség kompetenciájába tartozik" – fogalmaznak. A rendőrség egyébként hétfőn még azt közölte, hogy az akkor rendelkezésre álló adatok alapján nem merült fel szexuális erőszak gyanúja.

A Sound arra is kitért, hogy a folyamatban lévő eljárás miatt a történteket nem szeretnék kommentálni. "Együttérzünk a lányokkal, mielőbbi felépülésüket kívánjuk!" – zárják a közleményt. A poszt teljes szövege itt olvasható:

Az együttes az Index kérdéseire válaszolva hétfőn azt írta, hogy semmilyen kapcsolat nincs közöttük és a történtek között, ezért mentek tovább pár órával később az ibizai fellépésükre. Később kiderült, hogy a hat lány egyike Bényi Ildikónak, a köztévé műsorvezetőjének a gyermeke. Azóta az Indexnél jelentkezett egy szemtanú, aki látta az események egy részét: a lányok kaptak egy üveg vodkát, majd az egyikük kért a fellépők – valószínűleg füves – cigijéből, ezt azonban már a csapat öltözőjében szívhatták el, ahová aztán mind a hat lány bement.

A szemtanú szerint a konténerből előbb két dülöngélő lány került elő, majd egy másik, aki aztán visszafordult, hogy magával hozza a barátnőjét is, ekkor azonban a DVBBS menedzsere elállta az ajtót, és nem engedte vissza. A negyedikként kijövő lány sírva jött elő, félt, nem tudta, hol van, aztán befutott a vécére, és ott sírt tovább. Ezután még egy lány előtántorgott az öltözőből, ahonnan aztán a fellépők is kirohantak, majd autóba vágták magukat, és elszeleltek. Ferihegyről már bilincsben hozták őket vissza Siófokra. Forrásunk úgy tudja, az utolsó lányt odabent, a földön fekve találták meg.

Később kiderült, hogy a lányokat a DVBBS-buli végén egy magyar nő és egy külföldi férfi választotta ki a közönség soraiból. A lányok felmehettek a színpadra, és már ott kaptak egy üveg vodkát, majd a backstage-ben pózolhattak és fotózkodhattak a duóval.

Ne maradjon le semmiről!