Csak hangerő legyen és stroboszkóp!

Untitled-2
2016.07.26. 13:36

A budapesti Álmos Gergely egyszemélyes projektjével idén már kétszer is foglalkoztunk: amikor januárban készült egy mïus-klip, majd amikor februárban kijött még egy dal a harmadik nagylemezről, aminek címe Eigengrau. A lemezen olyan előadók közreműködtek, mint Jónás Vera, Hegyi Dóri és Laura Hahn, a most megjelenő új kislemezen pedig a lengyel Kasia Kowalczyk énekel. A dalhoz klip is készült, amelyet a Mixmag Youtube-csatornáján lehetett először látni. 

A dal alapja egy álmatlan, nyomott, téli éjszakán született, azért is van benne a bálnahang. "Olyan volt az állapotom, mintha valami sötét, hideg, nagy tenger mélyére nyomtak volna, ahol körülötted lebeg a valami nagy erő, amit nem látsz, csak érzel magad körül." 

A dalhoz készült videóklip Varsics Péter és Szőke Dániel közös munkája, akik az Oscar-díjra jelölt Eső előtt című macedón film világából indultak ki és hozták létre a sötét, arctalan, magányos és erőszakos hangulatot. 

A Moviebar gyártotta a videót, a forgatás helyszíni az egyik új budapesti klub, az Aether volt. A főszereplő a Veszettek című filmből ismert Klem Viktor, ellenfele Kovács Ádám, kiszemeltje pedig Hargitai Mariann, a Közép-Európa Táncszínház művésze. Az utómunkákban óriási szerepe volt Hadházi Miklósnak és Tőtszegi Szilárdnak.

A dalhoz a kanadai The Black 80's és a magyar Yvein Monq készített remixeket, íme az Yvein Monq verzió:

Ne maradjon le semmiről!