Csak hangerő legyen és stroboszkóp!

Untitled-2
2016.07.26. 13:36

A budapesti Álmos Gergely egyszemélyes projektjével idén már kétszer is foglalkoztunk: amikor januárban készült egy mïus-klip, majd amikor februárban kijött még egy dal a harmadik nagylemezről, aminek címe Eigengrau. A lemezen olyan előadók közreműködtek, mint Jónás Vera, Hegyi Dóri és Laura Hahn, a most megjelenő új kislemezen pedig a lengyel Kasia Kowalczyk énekel. A dalhoz klip is készült, amelyet a Mixmag Youtube-csatornáján lehetett először látni. 

A dal alapja egy álmatlan, nyomott, téli éjszakán született, azért is van benne a bálnahang. "Olyan volt az állapotom, mintha valami sötét, hideg, nagy tenger mélyére nyomtak volna, ahol körülötted lebeg a valami nagy erő, amit nem látsz, csak érzel magad körül." 

A dalhoz készült videóklip Varsics Péter és Szőke Dániel közös munkája, akik az Oscar-díjra jelölt Eső előtt című macedón film világából indultak ki és hozták létre a sötét, arctalan, magányos és erőszakos hangulatot. 

A Moviebar gyártotta a videót, a forgatás helyszíni az egyik új budapesti klub, az Aether volt. A főszereplő a Veszettek című filmből ismert Klem Viktor, ellenfele Kovács Ádám, kiszemeltje pedig Hargitai Mariann, a Közép-Európa Táncszínház művésze. Az utómunkákban óriási szerepe volt Hadházi Miklósnak és Tőtszegi Szilárdnak.

A dalhoz a kanadai The Black 80's és a magyar Yvein Monq készített remixeket, íme az Yvein Monq verzió:

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?