Csak ma kezdődik a Sziget, de a rendőrségnek már dolga volt a bulizókkal

2016.08.10. 12:39

Két külföldi állampolgárral szemben kellett intézkednie a rendőrségnek a Hajógyári szigetnél, egy ismeretlen, de nagyon pofátlan tettes ellen pedig nyomozás indult.

Kedden éjjel a Hajógyári szigethez legközelebbi bevásárlóközpont mögötti kéményre mászott fel egy 19 éves francia állampolgár, akit a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság járőrei előbb lehoztak a magasból, aztán intézkedtek a kórházba szállításáról – írja a Police.hu.

A kéménymászás után alig pár perccel a rendőrök újra visszatérhettek a bevásárlóközponthoz, mert akkor egy 25 éves belga állampolgár ellen indítottak eljárást „kábítószer-birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt”, „szabadlábon hagyás mellett”. A rendőrök, miután igazoltatták a férfit, átvizsgálták a ruházatát, és 9,1 gramm marihuánát és 0,7 gramm amfetamin-származékot találtak nála. A drogokat lefoglalták, a férfit előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

A Rendőrkapitányság mindemellett – egy magánszemély feljelentése alapján – eljárást indított csalás miatt egy ismeretlen tettes ellen, aki júliusban megállapodott egy közösségi oldalon egy ismeretlen személlyel, és kedvezményes áron kínált Sziget-jegyet neki. Az üzletet le is bonyolították egy bevásárlóközpont parkolójában még egy hónapja, de aztán amikor a vevő augusztus 9-én megpróbálta a jegyeket karszalagra váltani, a jegyértékesítők közölték vele, hogy az általa vásárolt jegyek nem érvényesek, azokat a tavalyi belépőkből készítették.

Ne maradjon le semmiről!