Hirtelen ismét sláger lett a Magyarország halszagú

2016.12.14. 12:13

Ugye még mindenki emlékszik az Egy szabad országért című dalra? És ha azt mondjuk, hogy 50 millió forintjába került az adófizetőknek, és mindenki Magyarország halszagú címmel ismeri? Az '56-os emlékezet kampány egyik legnagyobb blamája szinte a semmiből új életre kelt, és sűrű rotációban pörög a Petőfi Rádióban.

emlekdal1956-2016-2

A Petőfi Rádió brutális színvonalcsökkenéséről és annak okairól mi is írtunk már, ahogy arról is, hogy az állítólagos borzasztóan alacsony számokat megpróbálják azzal eltussolni, hogy egyszerűen nem mérik a közrádió hallgatottságát. Most már viszont Class FM sincs, vagyis lényegében megszűnt minden olyan számottevő országos lefedettségű rádió, ami nem valamelyik kormányközeli oligarchához, vagy magához a kormányhoz köthető. 

mostszol

Ahogyan mi is megírtuk korábban, illetve a dalok magyarországi rádiós játszásait gyűjtő Mostszol.hu adatbázisban is látszik, az emlékdal nem volt túl népszerű a rettentően fiatalos Petőfi Rádióban, október 20. óta mindössze 11-szer érezték úgy, hogy a rádióhallgatók erre a dalra vágynak.

Azonban december 13-án valami történhetett, mert a Petőfi Rádió elkezdte játszani ismét a halszagút, de olyan tempóban, mintha csak most szóltak volna le fentről. Az már külön csodálatos, hogy olyan sugárzási idők is belefértek, mint az este háromnegyed hét, majd utána újra fél kilenc. Csak a miheztartás végett, minden más lejelentett rádió pár kivételtől eltekintve nem érezte úgy, hogy ezt a slágert október 23. után újra elő kell venni.

Az egyelőre még mindig nem tudni, hogy a dalszerző által ingyen odaadott, az előadók által ingyen eljátszott '56-os kampánydalban mi a fene került 50 millió forintba, ugyanis a közérdekű adatigénylésünknek Schmidt Mária annyival utasította el, hogy

A Kormányhatározatban meghatározott Emlékbizottság állásfoglalása alapján az Emlékév lezárásáig nem adunk lehetőséget a részszerződésekbe, elszámolásokba való betekintésre, mert az zavarná az Emlékév lebonyolítást.

Szerencsére Schmidt megígérte, hogy az Emlékév lezárása után intézkednek a keletkezett közérdekű és közérdekből nyilvános adatok nyilvánosságra hozása érdekében, ami azt is jelentheti, hogy már január 1-től végre megtudhatjuk, miért került nekünk ilyen sok pénzbe ez a dal.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?