Százezernél is többen buliztak a Campuson

2017.07.24. 10:17

Vasárnap hajnalban ért véget a 10. Campus Fesztivál egy rekorddal: 105 ezer látogatót vonzott Kelet-Magyarország legnagyobb fesztiválja. A nulladik nap kivételével minden egyes nap átlagosan 30 ezren buliztak a helyszínen, felülmúlva, de teljesítve a szervezők várakozásait. Az idei fesztivál a korábbiaknál erősebb kulturális színezetet kapott, tizenhét programhelyszínen, két nagyszínpaddal, 252 zenei programmal, illetve további 300 nem zenei programmal várták a közönséget.

Miklósvölgyi Péter a Campus Fesztivál igazgatója szerint ennyire kiegyensúlyozott és szervezett fesztiváljuk még nem volt az elmúlt tíz évben. "Idén valamennyi nap erős volt látogatószámban, ez azt mutatja, hogy a Campus már nem csak egy hétvégi esemény, a távolabbról érkezők egész héten Debrecenben tartózkodtak. Jó döntés volt, hogy a Nagyerdei Stadion körbejárható lett a fesztivál ideje alatt. Ez segítette a megnövekedett közönséglétszám kezelését, valamint így még több kulturált, beltéri mosdó szolgálta ki a fesztiválozók kényelmét."

Jövőre nem a nézőszám növelése (tavaly 93 000 volt) a cél, hanem az, hogy a Campus "még jobb és komfortosabb legyen programok és a szolgáltatások terén is." A környezetre amúgy sem lehet panasz, a színhelyül szolgáló Nagyerdő eleve a város ékköve, vagy hogy szokták ezt mondani, a Nagyerdei Stadion, a Nagyerdei Víztorony, a 30 méter magas Campus Eye óriáskerék és a több tucatnyi különleges installáció páratlan környezetet teremtett az ország egyik első vonalas nyári eseményévé váló fesztiválnak.

A legtöbben a Prodigy koncertjére voltak kíváncsiak, de Lukas Graham, a Tankcsapda, a Halott Pénz, a Bingo Players, a Punnany Massif és a Margaret Island koncertje is teltházas nézőtér előtt zajlott. Hatalmas érdeklődés kísérte az egyéb programokat is, például a Csokonai Színház előadásait vagy a gyerekeknek szóló bábszínházat (mi is megnéztük, nagyon jó volt). A takarítás és bontás vasárnap reggel elkezdődött, a Nagyerdei Stadion környezete rövid időn belül eredeti állapotába kerül majd vissza.

Ne maradjon le semmiről!