Selena Gomeznek kicsit elment az esze

videodiszko
2017.07.29. 08:22

Egy kissé elgurult a gyógyszer Selena Gomez legújabb videójában, Kesha tündéri felvételeket bányászott elő a gyerekkorából, a Weezer lekoppintotta a Guns N' Rosest, Action Bronson nagyokat bunyózott, a Dwayne Johnson Baywatch-filmjében látott Alexandra Daddario pedig a White Reaper helyett rokkolt. Ezen a héten is összegyűjtöttük az elmúlt néhány nap legemlékezetesebb klipjeit.

Charli XCX: Boys

rendezte: Charli XCX

Charli XCX akkora sztárparádét hozott össze a legújabb videójához, amire szinte az egész internet felkapta a fejét, a klipben szerepel például Wiz Khalifa, Ty Dolla $ign, Mark Ronson, Diplo, Joey Bada$$, Tinie Tempah, Dan Smith, a Bastille frontembere, Joe Jonas a Jonas Brothersből, G-Eazy, Stormzy, a Chromeo, Ezra Koenig a Vampire Weekendből, Tommy Cash, Kaytranada, Jack Antonoff, Carl Barat a Libertinesből, és még a felsorolás felénél sem tartunk. A legtöbben bizonyára a gitárját nyalogató Mac DeMarcóra fognak emlékezni a videóból, amit egyébként az énekesnő rendezett, és ami a szerdai közzététele óta már magabiztosan átlépte az ötmilliós nézettséget – a heteroszexuális lányok és a meleg fiúk meg vannak őrülve érte, annyira hot benne mindenki.

Kesha: Learn To Let Go

rendezte:  Isaac Ravishankara

Úgy tűnik, Kesha végleg maga mögött hagyta a régi producerével, Dr. Luke-kal folytatott hercehurcát, amire jó példa a Learn To Let Go című száma, ami pont arról szól, hogyan kell továbblépni a mindenféle nehézségeken. A dalt a 30 éves énekesnő az anyukájával, Pebe Seberttel együtt szerezte, a hozzá készült kliphez pedig előtúrtak egy csomó irtó aranyos videót a családi archívumból, Kesha ezeket visszanézve csöppen vissza a gyerekkorába. A szám az augusztus 11-én megjelenő új albumon fog szerepelni, Rainbow lesz az anyag címe.

Weezer: Feels Like Summer

"It Feels Like Summer in Paradise City" – írta a Weezer a legújabb videója alá, amelyben a Paradise City 1987-es klipjét figurázzák ki, harminc évvel később. Érdemes egyébként egymás mellett elindítani az eredeti videót és a Weezer változatát, hogy feltűnjön, mennyi a hasonlóság. Azt talán említeni sem szükséges, hogy Rivers Cuomo mennyire vicces Axl Rose-nak öltöztetve, Brian Bell pedig Slashként gitározva. A szám egyébként már márciusban megjelent (a rajongók nem igazán kajálták), és vélhetően a következő Weezer-lemezen fog majd szerepelni, ami a tavalyi White Album után (Beatles-utalás!) a Black Album (Metallica-utalás!) címet kapja majd.

Sweet Apple: World I'm Gonna Leave You

rendezte: John Petkovic

Pénteken jelentette meg új lemezét a Dinosaur Jr.-vezér, J Mascis 2009-ben alapított új zenekara, a Sweet Apple, amelyben a Cobra Verde és a Witch (szintén egy Mascis-zenekar) tagjaival rokkol nagyokat. A Sing The Night In Sorrow című anyagon szerepel a World I'm Gonna Leave You című dal, amelyben Mark Lanegan (Screaming Trees, Queens Of The Stone Age) és Robert Pollard (Guided By Voices) is közreműködött. A dal klipjét a Sweet Apple egyik tagja, John Petkovic rendezte, aki az ördög szerepében is felbukkan a videóban, amit egyébként egy 1943-as, amerikai vonatbaleset ihletett, amiben 26 utas égett halálra.

Selena Gomez feat. Gucci Mane: Fetish

rendezte: Petra Collins

Egy igazi igazi one-man-show volt Selena Gomez előző klipje, amelyik a Bad Liar című számhoz készült, a Fetish videójában pedig szintén az énekesnőt nézhetjük végig, meg kicsit Gucci Mane-t, aki beugrik reppelni egyet. Gomez a videóban egy kertvárosi háziasszonyt alakít, aki hazaér egy üres házba, ahol teljesen elmegy az esze, csapkod, vonaglik, szappanba harap, és mindenféle őrültségeket csinál, meg jó nagy rumlit a konyhában. Aztán feltűnik egy óriási fagyasztószekrény is.

Action Bronson: The Chairman’s Intent

rendezte: Rik Cordero & Action Bronson

Annyira zorall lett a Chairman’s Intent hetvenes éveket idéző klipje, hogy egyenesen elképzelhetetlen lenne, hogy kihagyjuk a heti klipválogatásunkból. Action Bronson akkorákat bunyózik benne, mint Bud Spencer a fénykorában! A kövi lemezre már nem kell sokat várni: a Blue Chips 7000 augusztus 25-én érkezik.

White Reaper: Judy French

rendezte: Brandon Dermer

Amilyen lelkesen írtunk a White Reaper idei lemezéről, a nagyszerű The World’s Best American Bandről, olyan csalódottan számoltunk be arról, hogy milyen rettenetesen ostoba és kellemetlen lett Dwayne Johnson és Zac Efron Baywatch-filmje. A kettő most összeér, hiszen Efron filmbeli szerelme, a True Detective-ből és a Törésvonalból ismert Alexandra Daddario kapott főszerepet a White Reaper új klipjében, amelyben ő rokkol a zenekar helyett, természetesen egy amerikai lobogóval, utalva az album címére.

Juana Molina: In The Lassa

készítette: Opertura

"Hogy repülhet el egy óra ilyen gyorsan?" – kérdezte a Drowned in Sound kritikusa, amikor májusban kijött Juana Molina hatodik lemeze. A Halo című, spanyol nyelvű anyagot aztán a Stereogum is beválogatta az év első felének legjobb albumai közé, és a többi kritikustól is jó pontokat kapott. Ezúttal az argentin kísérleti zenész lemezének In The Lassa című száma kapott aranyos, videójátékos klipet, ami legalább olyan szórakoztató, mint az album maga.

Kendrick Lamar & Rihanna: LOYALTY.

rendezte: Dave Meyers & the little homies

Hopp, és lapzárta után Kendrick Lamar és Rihanna közös videója is befutott! A LOYALTY. klipjében cápák szaggatják fel az aszfaltot, Rihanna pedig tesz pár nem túl nőies dolgot benne, de ez majd a videóból kiderül.

Ne maradjon le semmiről!