Kiderült, melyik fesztivál szervezői csaltak el 360 milliót

2017.10.24. 09:28

Egy Fejér megyei férfi és két társa ellen nyomoz a NAV, akik eltitkolták a belépőkből származó bevétel egy részét, amivel a költségvetésnek több mint 360 millió forint vagyoni hátrányt okozott, írja az MTI a NAV keddi közleménye nyomán. A három személyt pénzmosás és költségvetési csalás bűntettével gyanúsítják, a pénzmosással érintett összeg mintegy 2,7 milliárd forint.

A fesztiválszervezők a jegyértékesítéshez ciprusi cégeket használtak, a pénz egy részét egy szlovák társasághoz utalták, ahonnan azt készpénzben felvették, illetve továbbutalták más szlovák bankszámlákra. A költségvetésből így kieső áfa- és szja-bevétel meghaladta a 360 millió forintot.

A NAV nyomozói összesen 11 helyszínen tartottak házkutatást, és foglaltak le bizonyítékokat, illetve 558 millió forint összegű vagyont: magyar és külföldi bankszámlákat, 60 millió forintnyi készpénzt és egy nagy értékű autót. A NAV a Facebook-oldalán azt írja: az elkövetőknek pénzmosás és költségvetési csalás miatt kell felelniük, tettükért akár nyolc év szabadságvesztésre is számíthatnak.

Az MTI kedd reggel azt írta, hogy az ügyben érintett fesztivált a közép-dunántúli régióban rendezték meg, délutánra pedig a 24.hu már arról számolt be, hogy a külföldi fesztiválozók körében népszerű Ozora szervezőire csapott le a NAV. A portál információ szerint egy korábbi, már lezárt évad elszámolásával kapcsolatban fogott gyanút az adóhivatal, ezért szálltak ki a helyszínre a nyomozók.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!