Több mint félmillió emberrel döntött rekordot a Sziget

2018.08.15. 13:06

A várakozásoknak megfelelően megdőlt az idei Szigeten a látogatórekord, a szervezők szerdai közleménye szerint a hét nap alatt 565 000 látogatója volt a fesztiválnak. Az eddigi csúcsot a 2016-os eredmény jelentette, akkor 496 ezer látogató volt. Három nap volt teltházas, de a szervezők arra számítottak, hogy az utolsó nap is elfogy az összes jegy, de ez végül a viharos időjárás miatt nem jött össze.

A rekordról kiadott sajtóközleményben Kádár Tamás, a Sziget főszervezője azt mondta, hogy az eddigi rekordot jelentő 2016-ban még kicsit máshogy szervezték a fesztivált, akkor volt mínusz egyedik és nulladik nap is, amik nem számítottak teljes napoknak, így a létszám megállapításánál is 6 napot vettek figyelembe.

Idén azonban már hét napos a program, úgyhogy a teljes hetet számolták, így jött ki a közel 570 ezres végeredmény.

A megnövekedett érdeklődésről elsősorban az elmúlt évekhez képest sokkal erősebb line up tehet. Ehhez kellett a megnövelt büdzsé, illetve egy kis szerencse is. Ennek részleteiről bővebben Csiszár Virággal a Sziget fellépőiért felelős szakemberrel készített interjúnkban lehet olvasni. Azért, hogy ne csak egyszeri alkalom legyen az erősebb fellépősor a Szigetnél jövőre még fél milliárddal többet költenek majd. Az előkészítés már javában halad, azt ígérik, hogy egy hónap múlva ki is derül az első név a jővő évi headlinerek közül. 

Szintén idén lett meg a fesztivál 9 milliomodik látogatója, amiről itt írtunk. 

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?