Portréfilm készül Fábián Juli énekesnőről

DSC4330
2019.01.24. 15:14

Portéfilm készül a 2017-ben meghalt énekesnőről, Fábián Juliról - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. A filmet Lévai Balázs rendezi, és a Magyar Média Mecenatúra Program keretében valósul meg. A 2018-as Ember Judit-pályázat harmadik fordulójában a dokumentumfilmek gyártására összesen 110,2 millió forintot szavaztak meg. Egyebek mellett Mészáros Márta rendezőről is készül portréfilm Ladányi Cleo és Jákob rendezésében.

Fábián Juli 37 évesen, hosszan tartó, súlyos betegség után halt meg. A hazai zenei élet egyik legizgalmasabb hangú és zenei világú előadója, dalszerzője és szövegírója volt. Dzsesszénekesnőnek tanult, de számos más műfajban is kipróbálta magát. Énekelt a Fábián Juli Jazz Riffben, a Fábián Juli & Sárik Péter duóban, a Fábián Juli & Zoohackerben, és gyakran vendégeskedett a Random Trip improvizációs estjein is. 

Lévai Balázs korábban Engedem, hadd menjen címmel készített dokumentumfilmet a Csík zenekar és Kiss Tibor (Quimby) egymásra találásáról a Most múlik pontosan című dalban. Emellett sok zenei, irodalmi témájú tévéműsort készített, például a Dob+basszust.  

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index) 

Ne maradjon le semmiről!