10 éve halt meg Michael Jackson, rajongók százai siratták

2019.06.26. 09:28

Tíz éve, 2009. június 25-én halt meg Michael Jackson, és kedden világszerte rajongók ezrei emlékeztek meg az énekesről.

A Reuters beszámolója szerint több százan gyűltek össze például a Forest Lawn temetőnél, ahol a hírességet örök nyugalomra helyezték. Sokan könnyeikkel küszködtek, volt, aki Jackónak öltözött, sokan posztereket, babákat, flitteres kesztyűket, egyéb apróságokat helyeztek el a síremlék előtt, és Iránból, Japánban és Magyarországról származó üzeneteket is lehetett találni a helyszínen.  

Az évfordulót beárnyékolja, hogy idén mutatta be az HBO a Leaving Neverland című filmet. Ebben két, ma már harmincas éveiben járó férfi beszél arról, hogy Jackson gyermekkorukban barátjává fogadta, majd szexuálisan molesztálta őket. A film miatt sokan örökre hátat fordítottak Michael Jacksonnak, de vannak, akik a Leaving Neverlandben elhangzott súlyos vádak ellenére kitartottak mellette.

"Az emberek azt hiszik el, amit el akarnak hinni. Ha rendesen utánanéznének a dolgoknak, akkor tudnák, hogy mi az igazság" - fejtette ki Rem Garza, egy 22 éves Jackson-hasonmás.

UPDATE: Egy olvasónk hívta fel a figyelmünk arra, hogy itthon is volt megemlékezés, mégpedig az Erzsébet téren, a Michael Jackson emlékfánál. Körülbelül 100 rajongó gyűlt össze,  gyertyát, mécses is gyújtottak, és volt zene, illetve tánc is. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport