Eltemették Karel Gottot

2019.12.23. 08:59 Módosítva: 2019.12.23. 09:51

Bár októberben állami tiszteletadással már elbúcsúztatták a 80 évesen elhunyt Karel Gottot, a cseh énekes földi maradványait csak karácsony előtt néhány nappal helyezték örök nyugalomra Prágában.

Karel Gott özvegye, a 43 éves Ivana szombaton közölte a temetés hírét. A cseh énekest a Prága Smichov városrészében található Malvazinky temetőben helyezték örök nyugalomra, írja a közlemény nyomán az MTI.

A fotók alapján Karel Gott sírja a temető egyik csücskében található. A fekete gránitból készült síremléket az énekes arcképe és aláírása díszíti. A sírhelytől nincs messze a sztár egykori lakóháza, ahol az 1980-as évek óta élt.

Karel Gott október 1-jén, 80 éves korában halt meg akut leukémia következtében. A Kelet Sinatráját Csehországban állami tiszteletadással búcsúztatták el október közepén. Akkor még nem hozták nyilvánosságra, hol lesz a végső nyughelye.

Csehországban Karel Gott előtt utoljára Václav Haveltől, az utolsó csehszlovák és az első cseh köztársasági elnöktől, drámaírótól és emberi jogi harcostól búcsúztak hivatalos állami gyászszertartással 2011. december 23-án.

Ne maradjon le semmiről!