Eljegyzésként indult, közös sláger lett belőle

2023.11.28. 11:05

Noha ezen a téren erősen megoszlanak a vélemények, nemegyszer hallani, hogy a párok életük egyik legfontosabb eseményeként gondolnak vissza az esküvőjükre. Minden nász más és más, de a zenészek esetében ez sokszor leginkább speciális. A Fatal Error billentyűse és a Kontraszt énekesnője nem is olyan régen összekötötte életét – a házasságból pedig közös dal született.

Meglepetésből stúdiózás

A Fatal Error énekese, Rimóczi Zsola úgy döntött, barátainak egy dalt ajándékoz esküvőjük napjára, amihez felkérte a két zenekar tagjait, és titokban, a jegyespár tudta nélkül rakták össze a számot. Miután a dal nagy sikert aratott, úgy döntöttek, stúdióban is elkészítik, így született meg a Fecskék című szám.

Sok zenész barátunk van, ezért az esküvőnkön szabad volt a színpad: bárki felmehetett eljátszani egy-egy dalt. Egy ponton Zsola is kiállt a színpadnak kijelölt szőnyegre, és azt mondta, hogy nem igazán tudta, melyik dalt válassza ki erre az alkalomra, úgyhogy inkább írt egy újat. Elkezdte a dalt egy szál gitárral, majd egyszer csak sorra sétáltak fel mellé a két zenekar tagjai, míg végül már nyolcan álltak a színpadon, és együtt játszották nekünk a dalt. Nekem meg csak folyt a könnyem, és próbáltam elhinni, hogy ez most tényleg megtörténik

– emlékezett vissza Mirtse Korinna, a Kontraszt zenekar énekesnője a hozzánk eljuttatott közleményükben.

A dal könnyed, nem túlbonyolított, hangzásában és világában tökéletesen kiszolgálja az „érzést”. A szöveg egyszerű, a szóképek tartózkodnak a közhelyektől, tördelése szokatlan. A két bandának sikerült közösen olyan dalt alkotnia, ami nem egy negédes esküvői ballada, hanem valóban az összetartozás himnusza. 

A cím is erre utal, legalábbis erről mesél Rimóczi Zsola, a Fatal Error énekese:

Hogy miért pont fecskék? Mert ösztönösen összetartanak. Mindig.

Az énekes korábban azt hitte, barátai esküvői a nagy berúgásokról és a féktelen szórakozásról szólnak majd, de maga is meglepődött. Látva, ahogy barátai felnőnek, rendre meghatódik ezeken az eseményeken. Úgy döntött, félreteszi a felesleges keménykedést, és bevallja magának tévedését. Hogy ez a beismerés mennyiben járult hozzá a Fecskék című dalhoz, nem tudni, de a szövegben visszaköszön az érzés.