Erik, Alexandra
8 °C
18 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Kisebb adok-kapok bontakozott ki Puzsér Róbert publicista és Hodász András katolikus pap-youtuber között.

  Puzsér Róbert a Magyar Hangban megjelent publicisztikájában épp Lakatos Márkon köszörülte tollát, amiért a stylist állítólag arról beszélt, hogy rendszeresen visz ágyba heteroszexuális férfiakat. Véleménye szerint ezt mások a melegek elleni uszításra használhatják fel.

  Ez utóbbiak csoportjába sorolta a publicista Hodász Andrást Dúró Dórával, Budaházy Eddával és Trombitás Kristóffal karöltve, amire a katolikus pap a Szemlélek portálon reagált.

  Mint írta, meglepődve olvasta Puzsér Róbert sorait, ugyanis nem emlékszik olyan mondatra, amelyben bármely társadalmi csoport elleni fizikai vagy egyéb erőszakra szólított volna fel. Hacsak az nem számít uszításnak, hogy valakivel nem ért egyet gondolkodás nélkül mindenben – tette hozzá.

  Hodász András úgy vélte, a józan diskurzust éppen az teszi lehetetlenné, ha a másképp gondolkodókat rögvest fóbiásnak vagy uszítónak látjuk és láttatjuk, karaktergyilkosságot elkövetve ezzel. Leszögezte, számára értelmezhetetlen a kérdés, hogy ki melyik oldalon áll, hiszen épp a szekértábor-logikát igyekszik meghaladni.

  A széles körben elterjedt általánosítás, a karaktergyilkosság, a kétbites egyszerűsítés és az ezzel szorosan együtt járó cancel culture az, ami ellen küzdenünk kell, és ami ellen – eleddig azt hittem – Puzsér Róbert is küzd... Ugyanolyan aljasság volt őt „összeberkizni”, mint amilyen most engem „összedúródórázni”

   – közölte, hozzátéve, hogy egy dologban azért egyetért a publicistával: a szexualitásról (és nagyjából minden másról) szóló hazai közbeszéd elég primitív színvonalon áll. Ezen ő speciel változtatni igyekszik.

 • Április 20-án ünnepelte a százhuszadik születésnapját az amerikai Domino Sugar édesipari márka, amelynek másnap porig égett a baltimore-i gyára – számolt be róla a CNBC. A nehezen megfékezett lángok pedig nem várt mellékhatásként a „nagymama konyhája” érzését kölcsönözték az ott élőknek.

  Az Egyesült Államokban ikonikus cég a Domino Sugar, amelynek a cukorfinomítójának nyerscukortároló részében keletkezett tűz. A kiérkező lánglovagoknak alaposan meg kellett küzdeniük a hatalmas tűzzel, ami gyorsan továbbterjedt, és az egész gyáregységet veszélyeztette. Mindezek ellenére pozitív hatása is volt a pusztításnak, mert a keleti-parti városban az utánozhatatlanul finom francia édesség, a créme brulée illata terjengett mindenfelé. 

 • Lőrincz Viktor, a BHSE Európa-bajnok és vb-ezüstérmes birkózója a tokiói olimpia előtti utolsó pihenőjét kihasználva pecázott egyet, de a horgászat felért egy erőnléti edzéssel. A sportoló egy gigantikus méretű pontyot akasztott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Harsányi horgásztóban. 

  A Magyar Birkózószövetség Facebook-oldalán megtippeltette a ponty súlyát, amelyet a hozzászólók 20 és 42 kiló közé lőttek be. A hivatalos számot egyelőre nem közölték.

 • Jaden Smith 2019-ben döntött úgy, hogy jobb hellyé teszi a világot. A megbízásából ugyanis egy büfékocsi járta Los Angelest, amiből vegán ételeket osztottak hajléktalanoknak. Az I Love You nevű kezdeményezés most rendes falakat, asztalokat és székeket kap, hamarosan már az étterem is megnyílik.

  Tegyük hozzáférhetővé a vegán ételeket az alacsony jövedelmű közösségek számára!

  – olvasható Instagramjukon a szlogen.

  Az énekes a Variety-nek elmondta, hogy ugyan azok előtt is nyitva áll a kapujuk, akik nem hontalanok, de nekik természetesen fizetni kell az ételért.

  Ha nem vagy hajléktalan, nem csak, hogy fizetned kell az ételért, hanem még azon felül is meg kell térítened egy bizonyos összeget, így támogathatod azt, akinek nem telik rá

  – mondta Jaden.

  Azoknak tehát, akik kíváncsiak Will Smith fiának fogásaira, de nem hátrányos körülmények közül érkeznek, inkább egyfajta jótékonykodás ez, mintsem gasztrokaland.