Dömötör
-1 °C
14 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mint megírtuk, abszolút horrorszcenárió valósult meg Dél-Angliában: egy kertjében tevékenykedő férfit telibe talált egy repülőgépről kiengedett fekáliazuhatag. Az érthető módon anonimitáshoz ragaszkodó férfi a Manchester Evening News szerint Windsor közelében, Berkshire-megyében találta magát a szartenger közepén, ami a teljes kertet napernyőstől, nyugágyastól beborította. Az esetre azután derült fény, hogy a városi tanács egyik tagja, Karen Davies a testületi ülés elé vitte az ügyet, mondván, a Heathrow-ra vezető légifolyosó miatt egyre élhetetlenebb a környék.

  Az, hogy melyik gépről volt szó, nem hozták nyilvánosságra, de a kiengedett mennyiségből a képviselők arra következtettek, hogy egy igen hosszú járat lehetett érintett a szőnyegbombázásban.

  A telibe talált férfi alapvetően szerencsésnek mondhatja magát, amiért az ürülék nem fagyott állapotban landolt, ami az életébe is kerülhetett volna. Az egyik tanácsos, John Bowden szerint az áldozat valószínűleg a globális felmelegedésnek köszönheti, hogy most nem alulról szagolja azt, amit ráöntöttek. És mindenkit megnyugtattak, hogy erre egy a millióhoz az esély.

  De hogyan történhet ez meg, ha mégis bekövetkezik?

  Heinrich Grossbongardt repülési szakértő a Travelbooknak elmondta, hogy ma már egyre kevesebb légitársaság gyakorlatára jellemző az ürülék levegőben való kiengedése, ami valóban bevett módszer volt az kereskedelmi repülés történetének hajnalán. Pont úgy, ahogyan még ma is a vasút esetében, ahol persze kevésbé veszélyes a dolog.

  A repülőgépeken évtizedek óta vákuum-toaletteket használnak, mivel a földön használatos öblítéses wc-khez rengeteg víz kellene. A vákuumos toalettek zárt rendszerűek, tartályba gyűjtik a fekáliát, mint egy porszívó. A wc-kagyló tartalma egy szelep kinyitása után beszívódik, amit egy jellegzetes hang kísér. Ezt az teszi lehetővé, hogy a repülőgépen kívül jóval alacsonyabb a légnyomás, mint az utastérben.

  A módszert 1975-ben szabadalmaztatta egy James Kemper nevű mérnök, és a nyolcvanas évektől rendszeresítették a találmányát a repülőgépeken. Landolást követően a tartályt elszállítják, majd a kiürítése után kémiai anyagokkal megtisztítják, és minden kezdődik elölről.

  Legalábbis, ha minden jól megy.

 • Hamdan bin Mohammed Al Maktoum, aki 12,6 milliós Instagram-oldalán csak Fazzaként szerepel, igen aktív életet él ahhoz képest, hogy Dubaj koronahercege.

  Nem véletlen, hogy a 38 éves herceg szeretne mindent kipróbálni, amit csak lehet, ugyanis apja 23 gyermeke közül őt jelölte ki trónörökösnek, és később nem sok lehetősége lesz a hobbijainak hódolni, amelyek közül a teljesség igény nélkül felsorolunk néhányat:

  • romantikus versek írása,
  • búvárkodás,
  • autóversenyzés,
  • ejtőernyőzés,
  • versenylovaglás (2013-ban Magyarországon is megfordult),
  • fotózás,
  • bringázás,
  • solymászkodás.

  Emellett imádja az extrém mutatványokat, amelyekről előszeretettel számol be közösségi oldalán is. Íme a legújabb produkciója:

  A koronaherceg ezúttal Dubaj legújabb látványosságát célozta meg, és a világ legnagyobb, 250 méteres óriáskerekének tetején teázgatott egyet. Ha Vilmos herceg követné a példáját, be kellene érnie a 135 méter magas London Eye-jal.

 • Tizenhat év után távozik a kancellári székből Angela Merkel, aki hivatalban töltött évei alatt megszámlálhatatlan színvariációjú blézerben lépett a nyilvánosság elé. A Süddeutsche Zeitungnak adott interjúban elárulta, mi lesz a sorsa a kollekciónak, amelynek egyes darabjainak színe nem egyszer politikai üzenetet is hordozott. A válasz németesen pragmatikus és érzelemmentes:

  mennek a turkálóba.

  A leendő tulajdonosok maximum enyhe szappanillatú ruhadaraboknak örülhetnek, ugyanis kiderült, hogy a kancellár nem használ parfümöt.

  Angela Merkel az olasz ruhamárkákat kedveli, sosem viselt magassarkú cipőt, és az ékszerekkel is óvatosan bánt. A blézereket egyfajta munkaruhának tekintette, amelyek nem tűrik a nőies kiegészítőket.

  Sosem látni rajta fülbevalót, nem visel gyűrűt, az egyetlen kivételt a nyaklánc jelenti, amelyből a borostyán a kedvence. Órája egy 89 eurós (32 ezer forintos) Bocca Titanium.

  Bár enyhén rövidlátó, szemüveget sem hord, amikor a nyilvánosság előtt mutatkozik. Politikai karrierjének 1990-es kezdete óta most először tett kivételt: amikor ma, az új Bundestag első ülésén immár csak nézőként helyet foglalt a karzaton, pár percig szemüvegben volt látható. 

 • Míkonosz fehér kockaházai között ismerős arcba botlik az a turista, aki az őszi szünetben látogatja meg a Kükládok gyöngyszemét. A féktelen partikról híres görög sziget ősszel is kedvelt célpontja a magyaroknak, olyannyira, hogy október 23-án – a nemzeti ünnep napján – is tele volt utasokkal a fapados repülőgép. 

  Igaz, hogy az előválasztás lezárult, és Márki-Zay Péter személyében győztest is hirdettek, Míkonosz egyik telematricázott házfala – mintha csak a múltban ragadt volna –, még mindig szavazásra buzdít. (Vagy a tavaszi választásra céloz?) A mit sem sejtő görögökben biztos felmerül a kérdés: Márki-Zay képét vajon direkt ragasztották a „Worst Guys Ever”, vagyis a „valaha volt legrosszabb srácok” címke mellé?