Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Én nem tudom ki szerkeszti a rendőrség honlapját, de remélem megbecsült tagja az állománynak, mert ez a vasárnap reggeli hír csodás nyelvezettel jelent meg, egy az egyben szerepelhetne egy Rejtő Jenő-könyvben is.

  IMG 4404
  Fotó: Police.hu

  "Nyíregyházi Rendőrkapitányság Baktalórántházi Rendőrőrse rablás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 16 éves és J. P. 18 éves baktalórántházi lakosok ellen. A két fiú Baktalórántházán, a Nyírfa utcában találkozott a három férfival, akiket megszólítottak és beszélgetést kezdeményeztek velük, majd mindhárom sértettől ötezer forint átadását követelték 2017. december 16-án 1 óra körül.

  A követelést J. P. több, a sértettekre mért ütéssel nyomatékosította.

  Az agresszív fellépés és ütések hatására mindhárom férfi átadta a követelt összeget és távoztak."
  (Police.hu: Rablás Baktalórántházán, 2017.12.17.)

  Már csak az hiányzik, hogy a végén úgy írják alá, hogy

  Nagyrabecsületem kifejlesztésével
  Ezennel vagyok bátor
  don felülírott di Fakabát

 • Hirtelen nem is tudom, hogy optimizmus vagy pesszimizmus, mindenesetre a felhasználók arra számítanak, hogy három éven belül a mimikánkat és a hanglejtésünket olyan jól fogják elemezni az okoseszközök, mintha emberek lennének – derült ki az Ericcson felméréséből. A jelentés az Ericsson ConsumerLab több mint 22 éves, globális kutatási tevékenységének eredményein, illetve 10 világváros internet-felhasználóinak körében, 2017 októberében végzett online felmérés eredményein alapszik – írta az MTI.

  Jöjjön már a Bábel hal

  A felmérés szerint az okos fülhallgatók használata állandósul, még alváskor is. A fogyasztók 63 százaléka szívesen használna olyan fülhallgatót, amely valós idejű szinkrontolmácsolásra képes – nem világos, miért nem akar használni ilyet a maradék 37 százalék. 

  Az Ericsson kutatása szerint a válaszadók 30 százaléka úgy véli, egyre nehezebb az ismeretek napra készen tartása az új technológiák miatt. Ugyanakkor az új technológiákkal azonnal új területek szakértőivé is válhatnak: 46 százalékuk szerint az internet lehetővé teszi a minden korábbinál gyorsabb tanulást és felejtést is.

  A vállalat kutatásából kiderült az is, hogy a közösségi médiát egyre inkább kisajátítják a hagyományos hirdetők, miközben a fogyasztók fele úgy gondolja, a mesterséges intelligencia hasznos lehet a közösségi oldalakra felkerülő információk ellenőrzéséhez.

  Az ötödik legfontosabb trend, hogy a hirdetések túlságosan is tökéletessé válhatnak. A kiterjesztett és virtuális valóságban (AR/VR) a felhasználók több mint fele szerint a közeljövőben a hirdetések annyira realisztikusak lehetnek, hogy az élmény gyakorlatilag helyettesítheti a terméket.

  Michael Björn, az Ericsson ConsumerLab kutatási vezetője a közlemény szerint úgy véli, a közeljövőben a készülékeken már nem lesznek gombok vagy kapcsolók, és okostelefonon keresztül sem kell majd digitálisan irányítani őket. Azért is szükséges ez a változás, mert az embereknek nagyon nehéz lenne elsajátítaniuk minden egyes új kezelőfelület ismeretét, ahányszor egy új készülék csatlakozik a dolgok internete (iOT)hálózathoz - tette hozzá.

 • Ahogy az USA egyre több államában legalizálják (legalábbis egészségügyi használatra) a marihuánát, úgy lesz mindennapos probléma a betépve vezetés kérdése. 

  A marihuána ugyanúgy rossz hatással van az autóvezetési képességekre, mint az alkohol (bár a hatása nyilván különböző), lassítja például a reakcióidőt. Mégis sokan ülnek volán mögé, miután füveztek, mert nem feltétlen érzik, hogy nincsenek a topon. Nekik készült az alkalmazás, amivel jó eséllyel megállapíthatja az ember, képes lesz-e megbízhatóan vezetni, vagy túlságosan be van szívva.

  Az 1 dollárárt hozzáférhető, DRUID nevű appban józanul egyszeűnek látszó feadatokat kell megoldani, amelyeket marihuána hatása alatt már nehezebb hibátlanul végigcsinálni. 

  (Lifehacker)

 • Örülhetnek az ISS-en lévő asztronauták, a NASA közügyekért felelős tisztviselője ugyanis elmondta, az űrállomáson is vetítik majd a legújabb Star Wars részt.

  Ez főként a 2013-as fejlesztéseknek köszönhető, amelyek lényegében szélessávúvá tették az ISS és a Föld közötti internetkapcsolatot.

  Ennek ellenére persze elég nagy a késleltetés, mert az adatnak elég hosszú utat kell megtennie, szóval streamelni minden bizonnyal nem fogják a filmet, az viszont biztos, hogy előbb-utóbb megkapják a fájlt, amit aztán megnézhetnek az űrállomáson.

  (Ars Technica)