Pál
-4 °C
0 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szomorú történetnek indult, de minden esély megvan a happy endre! Tegnap még csak arról adhattunk hírt, hogy Elián nevű kisfiú elvesztette az alvós majmát az Ugocsa utcában, és nagyon várja haza, kiplakátolták vele a környéket.

  Erre most egy olvasónk által küldött képből úgy tűnik, plakátra feszítve megkerült a majom is,

  és mint kiderült, pont annyira keresi Eliánt, mint Elián őt. Még nem találkoztak, de nagyon úgy néz ki, hogy ebből boldog viszontlátás lesz, a Gellérthegyen, a Gombocz Zoltán utca 6. alatt várja gazdáját.

 • e7ca62454de69d5baed13dde9e1b741c0d721615b0a2ff3a97fe9abae3544860

  A nemi egyelőnség jegyében akciót indított Svájcvan a genfi hatóság, hogy a közlekedési táblákon szereplő piktogramokon ne csak férfiak szerepeljenek, hanem például terhes nők, idősek vagy akár egynemű párok. A Local tudósítása szerint összesen 250 gyalogos közlekedési táblát alakították át az akció részeként Genfben.

  Azonban nem mindenki örül a kampánynak. Több civil szervezet szerint sértő és megalázó, hogy például azonos fizetések helyett ilyen drága és értelmetlen akciókkal próbálják felhívni a figyelmet a nemi egyenlőtlenségekre. Az sem tetszik a helyieknek, hogy egy ennyire értelmetlen kezdeményezésre 20 millió forintnak megfelelő svájci frankot költöttek el a hatóságok ahelyett, hogy a rászorulókat segítették volna vele.

  A város polgármestere döbbenten áll a reakciók előtt, és azt nyilatkozta, hogy 13 éves politikai pályafutása alatt még nem találkozott ennyire erőszakos, soviniszta, konzervatív reakciókkal egy olyan ügyben, amivel éppen a szexizmus ellen kívánják felvenni a harcot.

  Ön szívesen látna itthon is hasonló közlekedési táblákat?

  • 780
   Nem
  • 672
   Ennyi pénzből inkább focipályát építettek volna!
  • 243
   Igen
 • Több mint valószínű, hogy a világ más pontjain is ez történik amúgy, ha ilyesmit csinál az ember, mert ugyan szórakoztatónak hangzik a dolog, és annak is néz ki a róla készült felvétel alapján, azért mégiscsak  eléggé ön- és közveszélyes mutatványról van szó:

  Az egész tényleg nehezen lehetne ennél szürreálisabb, nem is csak azért mert két ember egy mozgó motoron mos hajat félmeztelenül, hanem azért is, mert a motort vezető férfi úgy kormányoz, hogy az ölében még egy karton sör is van.

  vietn.png
  Fotó: Facebook

  A rendőrök amúgy pont a fenti videó alapján találták meg a szabálysértőket, ezen ugyanis látszott a motor rendszámtáblája is. A két férfi végül 1,8 millió vietnámi dongos, vagyis kb. 24 ezer forintos bírságot kapott, ami annak fényében nem is tűnik soknak, hogy a motort vezető Huynh Thanh Khanh-nak még jogsija sincsen.

  (via)

 • Az egyik észak-karolinai állatmenhely egy elég érdekes posztban igyekezet új otthont találni az egyik macskának, ami azután került hozzájuk, hogy korábbi gazdája elhunyt. Pertidát a "világ legrosszabb macskájaként" írták le. Ezután egy felsorolás következett arról, hogy mik azok a dolgok, amiket védencük szeret, és amiket nem szeret. Amellett, hogy Pertida pillantása a lelkünk mélyére hatol, szívesen bujkál sötét sarkokban és a magánlaksértést nagyon komolyan veszi, nem kedveli a 

  • a rózsaszínt mint színt
  • a kölyökmacskákat
  • a kutyákat
  • a gyerekeket
  • a Dixie Chicks zenekart
  • a Disney-filmeket
  • a karácsonyt
  • és az öleléseket.
  worst-cat-21
  Fotó: Mitchell County Animal Rescue

  A trükk bevált, hiszen a negatív reklám is reklám, és eddig több mint ötvenen jelentkeztek, hogy szívesen örökbe fogadnák a világ legrosszabb macskáját . A menhely pedig mindenkit megnyugtatott, amint kiderül, hogy ki a szerencsés, aki Perdita szolgája gazdája lehet, természetesen mindenképpen tájékoztatják a rajongókat. Perdita egyébként mérsékelt lelkesedéssel fogadta, hogy híres lett, de hát fő az önazonosság. 

  Másrészt gondoljunk bele, mennyire nehéz helyzet ez egy állat számára, egyik pillanatról a másikra elveszíti a gazdáját, és egy teljesen idegen helyre kerül, ahol ismeretlen emberek és állatok veszik körül, ahol valószínűleg jóval több inger éri mint eddig bármikor. Ilyenkor sok macska vagy kutya nem feltétlenül a legjobb oldalát mutatja, ezzel pedig belépnek egy ördögi körbe, hiszen így nehezebb lesz nekik új otthont találni. A kommentelők közül ezért is jegyezték meg sokan, hogy érdemes esélyt adni ilyen állatoknak is, amik egy szerető és nyugodt környezetben újra kinyílnak, és hűséges társai lesznek az örökbefogadóiknak. 

  (Forrás: Bored Panda)