Paulina
16 °C
20 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Azt már sokszor megállapítottuk a szerkesztőségben, hogy a legszürreálisabb dolgokkal a kis falvak kocsmáiban lehet találkozni. Bázakerettyén is elég meglepő kép, sőt képek fogadtak a B24-ben. A két kép között természetesen a foci-vb ment.

  A falon világháborús jelenetek, Vietnamot idéző, vad bombázós harc, meg világos egyenruhában feszítő katonák. Elég gyorsan kiderült, nem valami Apokalipszis most utánérzésről van szó, hanem Bázakerettye múltját örökítette meg egy helyi kéz.

  20180618 172249
  Fotó: Fehér János


  Bázakerettye az egyik első magyar olajlelőhely volt, a második világháborúban tehát stratégilag is fontos település. Érthető, hogy taktikai okokból a szövetségesek jól le is bombázták. Bázakerettyére 27 darab amerikai Liberator dobott 174 tonna rombolóbombát.

  Az pedig a sors iróniája, hogy Bázakerettyét éppen az amerikaiak fejlesztették fel az 1930-as években. Az olaj megtalálása után amerikai mérnökök építették fel a települést, lett fürdő, kultúrház, amerikai stílusú kertváros.

 • A Momentum kecskeméti szervezete örökbe fogadta Zarinát, a kecskeméti állatkert új szurikátáját.

  A szervezet felajánlotta további segítségét is a vadaskertnek, a jelképes örökbefogadás által pedig remélik, nemcsak Zarina, hanem a többi állat is jobb körülmények között élhet - mondta Bodrozsán Alexandra, a Momentum helyi szervezetének elnöke.

 • Oké, azt hiszem a cukiságversenyt az Üllői úti FSZEK fiókkönyvtár nyerte ezzel a szerdai Facebook-poszttal:

 • Thaiföldön videózták le, hát, épületes látvány, az tuti: