Antal, Antónia
-1 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Mint mi is megírtuk, hatvanéves korában hétfőn elhunyt Ökrös Oszkár világhírű cimbalmos, a 100 tagú Cigányzenekar Kossuth-díjas szólamvezetője és szólistája. Nem sokkal a halála után készült ez a coub.

  • Látták már a Katonában Egressy Zoltántól a Portugált? Iszonyatosan jó darab (lassan húsz éve telt házas, az egyik vesémet simán odaadnám, hogy még egyszer sikerüljön megnéznem – a Bádogdob mellett –, bár itt van néhány videó belőle), mindenkinek ajánlom, aki szereti a falusi kiskocsmákat – akár azért, mert rendszeresen járt oda, akár azért, mert csak elképzeli, milyen lehet –, de azokat a tényleg kocsma kocsmákat, ahol furcsa, hengeres fém bödönökből mérik az italt, a legdrágább sör a Borsodi és 5 forint a deci szóda a fröccshöz. Imádom őket, régen rengeteg időt töltöttem savanyú hangulatban ha lehet, még savanyúbb borok társaságában ilyen helyeken, ahol amíg lehetett cigizni, a füstszagot csak a biliárdgolyó csattogása vágta szét.

    portugál

    No, mindez feltolult bennem, mint a nászút helyszínére az aranylakodalom után visszatérő párban a nosztalgia, amikor elolvastam ezt a hírt a police.hu-n. Eszerint O. Balázs 40 éves békéscsabai lakos (majdnem szűkebb pátriám) egy sörözőben hangoskodott, kiabált a pultosnővel, egy vendéget pedig megütött, majd sört öntött a fejére. Balázst előállították, a gyorsteszt kimutatta róla, hogy kábítószert fogyasztott, úgyhogy most nem csak garázdaság miatt indul ellene eljárás.