Auguszta
-3 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ennyit írt róla Klári az Urbanistának küldött levelében, és ennél többet sajnos én sem tudok erről a remetehegyi házról. Naná, hogy a hirdetésben  egy árva sor sincs az építészről, pedig tényleg jól néz ki a maga nemében. Viszont további látványtervek vannak.

  1.png?c=1513590311
  Fotó: Otthontérkép
 • Kamilla útra kerekedett, hogy spórolt pénzéből beszerezze a karácsonyi ajándékokat szeretteinek. Mivel lejárt a bérlete, újat vett volna a Széll Kálmán téri automatából, azonban a gép a következő papírost dobta:

  Vagyis egy menetjegyre printelte rá a bérletszelvény felét (az alsó blokkot egy előző vásárló hagyta a gépben). Így viszont nincs a cetlin semmiféle azonosító, ezért nem is használható. Becsületes utasként befáradt a BKK ügyfélszolgálatára, ahol kb. 30 perc alatt megnyugtatták, hogy tudnak a problémáról, felvettek egy jegyzőkönyvet, azonban pénzt nem adtak vissza. Azt majd jövőre, a 30 napos vizsgálati határidő után remélhet. Ha addig utazni szeretne, vegyen egy másik bérletet.

  Hát így esett, hogy Kamilla új bérletre költötte a spórolt pénzét, egy hónapig kölcsönadva a BKK-nak.

  Szegény Kamilla

  • 779
   örüljön, hogy kisegítheti a BKK-t
  • 732
   rajzoljon mindenkinek valami szépet, nem a pénz számít
  • 253
   gazdálkodjon okosabban, akkor nem kottyan meg az a tízes
 • shapa-TA

  A Wired mutatta be a Shapa nevű mérleget, amiben teljesen újragondolták a napi méricskélés koncepcióját, és elhagyták róla minden mérleg legkártyékonyabb elemét: a kijelzőt, ami az arcunkba dörgöli, hogy sikerült-e fogynunk, vagy megint híztunk pár kilót. 

  A készítői úgy érvelnek, hogy a testsúlyunk naponta ingadozik annyit, hogy simán félrevezethet, ha csak a számokat figyeljük.

  A mérleg ehelyett, inkább össze lesz kötve a telefonunkkal, a fitneszkarkötőnkkel, meg a többi okoskütyüvel körülöttünk, és csak annyit fog mondani a kapott adataink összesített elemzése után, hogy jó úton járunk-e a célunk elérésében, vagy sem.

 • Japánban a társadalom elöregedése egészen furcsa piaci igényeket szül, és olykor igen meglepő megoldásokhoz vezet. Ilyen például a nemrég a Nagano prefektúrabeli Uedában megnyílt autós, drive-thru temető, ahol akárcsak a gyorséttermi autós rendelésnél szokás, a kocsiban ülve, az ablakon keresztül lehet intézni a temetésen való részvételt.

  jap
  Fotó: KYODO NEWS

  A temető termékfejlesztői alapvetően két fogyasztói réteg igényeinek kielégítésére törekednek: elsősorban az idősek és a testi fogyatékkal élők számára akarják megkönnyíteni a temetésen való részvételt, akiknek gondot jelentene kiszállni az autóból. De természetesen azoknak is megoldást jelenthet az új szolgáltatás, akiknek nincs idejük végigvárni a szertartást, de azért gyorsan le akarják róni kegyeletüket, írja a japán Kyodo hírügynökség.

  A drive-thru szertartás a gyakorlatban úgy működik, hogy az ember beáll a kocsival az ablakhoz, ahol be kell ütnie a nevét és címét egy tableten, majd a buddhista szokásoknak megfelelően átadja a gyászpénzt és meggyújtja a gyászfüstölőt. Miközben a szertartáson a drive-thru gyászolókat monitorra kivetített arcképük helyettesíti.