Jolán
7 °C
13 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Olyan dolog történt a harmadik legnagyobb amerikai városban, Chicagóban, amire már nagyon régóta nem volt példa. Eltelt egy teljes nap lövöldözés nélkül. Ez nem rekord, azt ugyanis tavaly március 21-én állították be, akkor 28 órán át nem sérült meg senki lövöldözésben.

  A teljes lakossági és hatósági tűzszünet vasárnap este 2 perccel 10 óra után kezdődött és egészen kedd délutánig tartott, 3 perc híján háromnegyed 1-ig.

  Ez azt jelenti, hogy egész hétfőn nem volt sérüléssel járó lövöldözés a városban!

  A szünetet egyébként komoly alvilági leszámolás előzte meg, 14 ember sérült meg a vasárnap esti lövöldözésben, köztük egy 17 éves fiú is. Ennél is szomorúbb, hogy a 26 órán át tartó lövöldözésmentességet is egy fiatal, 15 éves fiú hátba lövésével oldották fel.

  A harmadik legnagyobb amerikai városban ugyanis annyira megszokottá váltak a lövöldözések, hogy már csak akkor kapják fel az emberek a fejüket, ha egy-két napon belül még ottani mércével mérve is szokatlanul sok áldozatot követelnek. (Fox)

 • A svéd Uppsala városban lévő IKEA-áruház dolgozói szerda reggel azt vették észre, hogy egy huszonéves férfi alszik az egyik kiállított ágyban.

  Kihívták rá a rendőrséget, hiszen birtokháborításnak minősül az ilyesmi, de később kiderült, nem ez az egyetlen bűncselekmény, amivel megvádolják majd a férfit, ugyanis a rendőrség körözte őt.

  A kora reggel kiérkező rendőrök előállították a 25 éves férfit, aki a kihallgatáson elárulta, hogy nem tört be az épületbe, csak bent maradt a keddi zárás idején. (Independent)

 • Egy családi összejövetelre tartott múlt szombaton Diana Chong, amikor út közben beszaladt enni egy Ronkonkoma nevű kis falu egyik bagelezőjébe, ahol ott felejtette a kocsikulcsát. Chong autója start-stop rendszerrel működik, emiatt induláskor nem volt szüksége a kulcsra, ám ha egyszer rendesen leállítja, nem tud elindulni a kulcs nélkül. A nő a pennsylvaniai Honesdale-be érve vette észre, hogy hiányozik a kulcsa, ekkor azonnal felhívta a bagelezőt, melynek munkatársa, Vinny Proscia felajánlotta neki, hogy elpostázza a kulcsot. Csakhogy az nem ért volna oda hétfő előtt, márpedig Chongnak és férjének mennie kellett dolgozni, írja a Gothamist.

  Ezért Proscia úgy döntött: elviszi neki a kulcsot. 189 mérföldöt, azaz kb. 304 kilométert kellett vezetnie oda (és vissza) úgy, hogy vasárnap reggelre visszaérjen, hiszen nyitnia kellett a bagelezőt. A kulcsokkal helyi idő szerint szombat este 10:30 körül érkezett meg, amiért Chong mérhetetlenül hálás volt neki.

  Ez volt a helyes döntés. Ha az én feleségemmel történne hasonló, én is örülnék, ha valaki így tenne

  – magyarázta a férfi a Nowadaysnek, hogy miért vállalta az utat.

 • Egy helyi tévé felvételén egy melltartóban levő hölgy ment ki egy sérült és megégett koalát az Ausztráliában hetek óta tomboló erdőtűzből. (A nő a felsőjét is a mentéshez használta fel.)

  Ausztráliában 6000 kilométer hosszan ég az erdő és a bozót a rendkívül száraz időszakban. Az erdőtűzben rekedt koalákat speciálisan képzett kutyákkal is mentik. 

  Nem jó a helyzet a tűztől távolabb fekvő városokban sem: Sydneyben több mint 50 embert kezelnek légzési és asztmás problémákkal, kifejezetten a tűz irányából érkező füst miatt. A várost annyira belepte a füst, hogy a házakban nem ajánlatos kinyitni az ablakot sem. Dél-Ausztráliában a tűz miatt bezárták az iskolákat.