Klotild
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Olaszország hivatalosan is újraindul, megnyitotta határait az Európai Unió, illetve a Schengen-övezet állampolgárai előtt a római kormány szombati határozata értelmében. Ráadásul a látogatóknak az Olaszországba való belépés után

  karanténba sem kell vonulniuk, és nem kell igazolniuk, hogy mentesek a koronavírustól.

  És most nézzük a két képet. Az elsőn Matteo Salvini látható, a Fratelli d'Italia (Olasz Testvérek, FdI) és a Forza Italia (Hajrá, Olaszország!) párt által közösen szervezett keddi kormányellenes felvonuláson:

  A másik kép Amalfi mellett készült, a Vietri Sul Mare szabadstrandján, ahol a helyi rendőrök hívják fel a napozók figyelmét a kötelezően betartandó szabályokra:

  Tanulság? Az nincs, ám Gaál Kristóffal szólva annyit tanácsolnék az oda utazó szerencséseknek:

  Vigyázzanak magukra, vigyázzanak egymásra!

 • A sünökről, népies nevükön sündisznókról, sülökről, tüskésdisznókról vagy sülkutyákról szól. Egyik kedvenc Facebook-oldalamon találtam, és nemcsak azt mutatja be egy borzalmasan egyszerű térképen, hogy hol élnek sünök és hol nem, hanem egyben választ ad arra a kérdésre is, van-e bármi a világon, amit elszánt emberek nem képesek valamilyen formában adatvizualizálni, bármennyire értelmetlen is az (nincs).

  sundisznok