Júlia, Rita
12 °C
18 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Két évvel ezelőtt dobta piacra a Lego az elképesztően népszerű és sikeres szettjét, a Lego Ideas 21309 NASA Apollo Saturn V készletet. Az egyméteres Lego holdrakéta mellé most újabb alkotást tehetnek majd a polcra a fanatikusok: bár hivatalos közlés még nem jött a Legótól, de kedden kiszivárgott néhány boltnak küldött fotó a 10266-as számú Lego Creator Expert szettről, ami nem más, mint a Sas maga, azaz az Apollo-11 küldetés holdkompja, az Eagle.

  Az Expert (azaz 16 éven felülieknek javasolt) készlet 1087 darabból áll majd, azaz közepesen nehéz és időigényes az összerakása. Két minifigura jár hozzá természetesen (ők ugyebár Neil Amrstrong és Buzz Aldrin, harmadik társuk Michael Collins hold körüli pályán keringett a történelmi holdraszállás idején), persze lesz benne amerikai zászló is, és ha jól látjuk, a holdkomp szétválasztható lesz, azaz a visszatérő részt le lehet emelni róla.

  A dán cég a hírt robbantó német StoneWars legós oldalnak megerősítette a készlet létezéséről közzétett infót, azt is elárulták, hogy június 1-től kerül a boltokba a holdkomp, ajánlott ára 89,99 euró lesz.

 • Kálmán Olga újságíró, műsorvezető a saját YouTube-csatornájára töltött fel egy videót, amivel megpróbálja a nézőt szavazásra buzdítani most vasárnap. 

  Elmondom röviden, mi van a videóban:

  • önmagával beszélgető Kálmán Olga
  • rengeteg áttűnés
  • egy semmiből megjelenő vendég a videó felénél
  • lágy zongoraszó
  • és végül az Örömóda happy hardcore feldolgozása

  És hogy mi nincs?

  • ízlés

  De nézze meg nyugodtan mindenki:

  A videóban nem állnak ki konkrétan egy politikai szereplő mellett sem, de nem is ez a baj, hanem hogy a nézőnek feltett, de rögtön meg is válaszolt kérdések elég ritkán szoktak jól működni, na meg az is, ha valaki szerint a videós kommunikáció non plus ultrája az 1995-ös vidéki televíziók esztétikája.

  És ha még nem volt elég a szekunder szégyenből, akkor nézzék meg azt a pillanatot is, amikor Vona Gábor rappel.

  Tényleg nézzék meg.

 • Egy autós terelte vissza a Dunához azt a hódot, aki a 11-es úton flangált szombat este, olvasható a Társaság az Élhető Szentendréért oldalon. A Hős László a lödörgő hódot végigtapogatta, majd amikor úgy érzékelte, hogy nincs rajta sérülés, úgy lavírozott az autójával, hogy vissza tudja terelni a vízhez. 

  60719251 2783761884999684 2101246388028309504 n
  Fotó: Társaság az Élhető Szentendréért / Facebook
 • Május 25-én egy díjátadóhoz kapcsolódóan egész napos, minden igényt kielégítő szakmai programot szerveznek mindenkinek, akit érdekel, hogyan lesz társasjátékötletből saját grafikával, játékszabállyal, mindennel rendelkező, jól reklámozott társas, ráadásul olyan, amiből még meggazdagodni is meg lehet.

  Az egész a Board Game 12 nevű, baromi ötletes verseny miatt van: erről mi is hosszan írtunk korábban. A dolog lényege az volt, hogy a versenyző csapatoknak reggel 9-től este 9-ig nulláról (illetve a megadott figurák és kis papírlapok használatával) kellett megalkotniuk egy vadonatúj társasjátékot, és a fődíjas játék meg is valósul, valóban kiadja majd az A-Games kiadó.

  Kapcsolódó

  Mentsd meg a cicát – vagy főzz belőle levest!

  Először rendeztek olyan versenyt itthon, amelyen a résztvevőknek egy nap alatt kellett a semmiből létrehozniuk egy vadonatúj társasjátékot. A központi elem egy macskafigura volt, sok meglepetéssel.

  A május 25-i díjátadóra a szervezők meghívtak egy csomó szakértőt, így reggel 9-től délutánig kerekasztal-beszélgetések lesznek arról, hogyan is működik a társasjáték-tervezés, a társasjáték-kiadás, a marketing, szóba kerül a honoráriumok kérdése, de ami még szintén elég jó program lesz,

  a díjazott játékokat ki is lehet próbálni,

  szó szerint elsőként a világon, de lesz "hagyományos" játszóház is a kiadó játékaival. Mindezt a 15. kerületi Csokonai Művházban (1153 Budapest, Eötvös utca 64.). Bővebben a Facebookon.