Timót, Xénia
-4 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Már tavaly februárban is ment az a Valentin-napi kampány az egyik legnagyobb kertészeti áruházban, amely A hűtlen szerető címet viselte. Akkor azt írtam az Oázis kampányáról, hogy vagy polgárpukkasztásnak szánják, vagy nem gondolták át teljesen az akciót, amelynek az a lényege, hogy ha két virágot veszel, akkor a másodikat 50 százalékos kedvezménnyel adják - jó, hogy azt nem írták oda, az olcsóbb jó lesz a feleségnek.

  clk

  A kampányt idén is elindították, de egy online petíció hatására leállították, írja most a Kreatív. A Citizengo petíciójának kezdeményezői ugyanarra jutottak, mint én, miszerint a reklám pozitív színben tünteti fel a hűtlenséget, és megalázó a nőkre nézve. Mindössze 2900 embernek kellett aláírnia a petíciót, és azzal fenyegetnie a kertészeti áruházat, hogy ha nem állítják le az akciót, akkor nem vásárolnak náluk, az Oázis máris lépett:

  • bár azt állítják, hogy a céljuk nem a hűtlenkedésre biztatás volt, elfogadják, hogy van, akiket sért a hirdetés, ezért a jövőben a reklámkampány nem fog megjelenni,
  • eltávolítják a már megjelent online és print hirdetéseket,
  • kiírják a kertészetek eladóterében, hogy akik korábban találkoztak a hirdetéssel, azt ne vegyék sértésnek, és elnézést kérnek.

  Köszönjük, így sokkal szebb lesz a Valentin-nap.

 • Csak azt kell tennie, mint egy Missouri államban élő egyetemistának, aki fogta magát és miután véletlenül balra húzta a 18 éves Claudiát, megkereste az állam honlapján az összes ilyen nevű embert az egyetemen, ahová a lány jár, és mindegyiküknek írt egy e-mailt, hogy ha esetleg ő lenne az, akit véletlenül balra húzott, akkor légyszi írjon már vissza, hogy "bal" vagy "jobb".

  Ha "jobb" akkor elmehetnének fánkozni, vagy valami - tette hozzá a srác, akinek célt is ért a levele, a lány megismerte saját magát, és némi tanácskozás után kitette a levelet Twitterre, ahol rakétaként lőtt ki az egyébként végtelenül aranyos történet, emellett pedig szerencsére azt is hozzátette, hogy igen, mennek fánkozni.

 • Az ember intuitíve is gondolhatná, hogy semmi jó nem származhat abból, ha elkezdi harapdálni az iPhone-ja akkuját. Egy kínai férfi mégis így tett, amikor egy szaküzletben pótakkut készült vásárolni a telefonjához. Az ezt követő látványos robbanásról videó is készült, ezt beágyazni sajnos nem lehet, de ide kattintva megtekinthető, illetve a lényeget ebben a gifben is összefoglaltam:

  ihponeakkubang.gif

  Az Engadget szerint a magyarázat, hogy a kínai boltokban gyakran futni hamisított Apple termékekbe, ezért a férfi valószínűleg az akku eredetiségéről akart meggyőződni.

  Szerencsére senkinek nem esett baja.

 • Ridley Scott filmjét a héten mutatják be a mozik - ideje már, mondhatnók, mert a születésének extra körülményei (Kevin Spacey szerepelt volna benne Christopher Plummer helyett, de a zaklatási botránya miatt kivágták belőle, és Plummerrel újraforgatták a jeleneteit) miatt jobban várjuk, mint egyszeri politikus a sertéstelep-leárazást. Addig is itt egy werkfilm, benne az összes eddig látott jelenet, és pár új felvétel is.