Timót, Xénia
-4 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Olvasónk azzal keresett meg minket, hogy már több mint egy hónapja vár a pénzére egy meg nem érkezett termék után az Alzától. Megkerestük a céget, akik elmondták, hogy ilyen esetben a következőkre kell figyelni:

  • Ha a vásárló kártyás fizetéssel egyenlítette ki az áru ellenértékét, de megrendelését törli, az ellenértéket az Alza azonnal visszautalja. Fontos, hogy a bank a visszautalást az eredeti fizetés dátumán írja jóvá – erről a banki eljárási módról kevesen tudnak, és sokan csak az aktuális napi pénzmozgásnál keresik a visszautalást.
  • Kisebb késedelemhez vezethet az, ha a vásárló számlaszámát nem adja meg IBAN formátumban. Erre azért van szükség, mert külföldi, az alza.cz-től érkező utalásról van szó.
  • Ha a Vásárló jelzi, hogy nem kapta meg a megrendelt terméket, akkor arra kérjük ügyfelünket, hogy az un. „customer declaration“-t, „vásárlói nyilatkozatot” tegye meg.

  Amennyiben problémája van a karácsonyi szezonban rendelt termékekkel kapcsolatban, írja meg a tema+onlinerendeles@index.inda.hu -ra!

 • Van egy olyan érzésem, hogy az emberek jelentős része ellopja, vagy fogalmazzunk úgy, hazaviszi azokat a piperecuccokat a szállodákból, amelyeket kis kiszerelésben odakészítenek a fürdőszobába - de lehet, hogy ebben nagyon tévedek. Mármint arra gondolok, amelyiket az ember ki sem bontja, mert éppen aznap úgysem akart hajat mosni, vagy mert két tusfürdőt is odakészítettek, és csak egyet bontott fel; amit valaki már felbontott, azt persze nyilván úgysem tudná újra használni a hotel.

  Önök hogy vannak ezzel a kérdéssel? Hazaviszik azokat a piperecuccokat, amelyeket fel sem bontottak?

  • 1497
   Persze, jól jön az még.
  • 1232
   Eszembe sem jutna ilyesmi!
  • 343
   Nemcsak a pipereholmikat viszem haza, de mindent, ami megtetszik: papucsot, fürdőköpenyt, törölközőt, tollat, noteszt és így tovább
 • Kilenc hónapon keresztül töltötte fel a dalait a Youtube-ra Dodie Clark, de csak most mondta el, hogy mindegyikben titokban énekelt egy-egy szót úgy, hogy sok videóval később kijöjjön belőle egy titkos dal:

 • Annyira nyilvánvaló, sőt, kézenfekvő a szóvicc, hogy csak több mint hatvan évvel az első Trabantok elkészülte után készült el a trabantos kézműves sör, a

  TraBeer.

  A sör ráadásul kettős értelemben is magyar innováció eredménye. Egyfelől ugyanis egy magyar kézműves sörfőzde, a törökszentmiklósi Ugar Brewery terméke, olyan, szerintem káprázatos nevű sörök mellett, mint a Flexman (4,8%-os american pale ale), a Hopjuliska (6%-os american pale ale), vagy névre a személyes kedvencem, a Stróman (6,5%-os New England IPA). 

  Másfelől a Trabeer annak az expedíciónak a tiszteletére készült, amiről korábban én is írtam: négy magyar még a nyáron kitalálta, hogy két darab 30 éves kétütemű Trabanttal elautózik az északi sarkkörre. Ennek a túrának a tiszteletére készült előbb négy, majd aztán még egy kartonnal, szóval tényleg elég limitált példányban a 6%-os TraBeer, amiből a tervek szerint nyárra készül nagyobb mennyiség. És ami így néz ki a túrázók által készített fotón:

  trabeer
  Fotó: Trabantszerelem.hu