Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mintegy 566 nandu él vadon Észak-Németországban, egészen pontosan Mecklenburg-Elő-Pomeránia és Schleswig-Holstein tartományokban, a vadon kószáló nagytestű madarak pedig egyre nagyobb gondot okoznak a helyi gazdáknak, akiknek több tízezer eurós kárt is okoznak.

  Az eredetileg Dél-Amerikából származó, 180 centire megnövő struccfélét a húsáért tenyésztik, egy ilyen farmról szökhettek meg a mostani szaporulat ősei az 1990-es évek végén, vagy a 2000-es évek elején.

  A Deutsche Welle cikke szerint főleg a repce- és gabonaféléket dézsmálják meg, ezért a gazdák azért lobbiznak a kormánynál, hogy kilőhessék a madarakat.

  via 444

 • Ahogy mondani szokás: kizárólag a vidéki lapokból kell tájékozódnia, illetve egy kő alatt kell élni, hogy az embernek per pillanat halvány fogalma se legyen a megszavazott túlóratörvényről, az azt követő tüntetésekről, illetve az ellenzéki képviselők MTVA székházában eltöltött éjszakájáról. (Az Index élő tudósítását itt tudja követni.)

  A BBC News is élőben tudósított az esetről, az Euronewsnak Hadházy Ákos nyilatkozott, miután a fegyveres biztonsági őrök őt és Szél Bernadettet kidobták a közmédia épületéből. Sőt! Maga az M1 is beszámolt a vasárnapi tüntetésről. A maga módján. Mégis van 10 ember ma Magyarországon, aki erről az egészről egy az egyben lemaradt. Meg is tudom nevezni őket. Sorolom:

  VV Adri, VV Csoki, VV Reni, VV Era, VV Roli, VV Lacika, VV Zsuzsu, VV Greg, VV Hunor, VV Vivien.

  Legutóbb a VV6 idejében volt ehhez hasonló eset. Akkor, 2014-ben az országyűlési választásokról maradtak volna le a lakók, de a műsor készítői megoldották, hogy a játékosok élhessenek a szavazáshoz való jogukkal. Persze a választás végeredményét nem tudták meg, csak akkor, amikor kiestek, illetve véget ért a Való Világ. Akár az is előfordulhatott volna, hogy lemegy egy kormányváltás, míg ők mindentől elszigetelten Aurelio helikopterezésén pörögnek. 

  Megnéztem még három jelentősebb eseményt, hogy azokból kimaradhattak-e az akkori villalakók. Az ominózus 2006-os tüntetés ideje alatt nem volt Való Világ. 2004 június és 2010 november között nem volt műsoron a reality. A 2014-es internetadó elleni tüntetés pont a VV6 és a VV7 közötti időszakban volt. A budapesti olimpia elleni aláírásgyűjtésre már lement a VV8, így a széria győztese már egy hónapja szabadon fogyaszthatta a híreket, amikor a Momentum elkezdett aláírásokat gyűjteni. 

  Szóval ilyenre még nem nagyon volt példa, hogy ilyen eseményről, mint hírről lemaradjanak a villalakók.

 • Magyarországon annyira nem divat a pénzekre rajzolgatás, azokon üzengetés, az USA-ban ennek nagyobb hagyományai vannak, vannak például egészen művészi módon átrajzolgatott bankjegyek.

  A lassan egy hete tartó kormányellenes tüntetéssorozat ebben is újdonságot hozott. Két olvasónktól is kaptunk kidekorált forintokat.

  A Where's George mintájára ezúton kérjük olvasóinkat, hogy amennyiben valamelyik kidekorált papírpénz eljut önökhöz, akkor fotózzák le, és küldjék el nekünk!

  Ön is látott ilyen pénzeket?
  Küldje el nekünk!
 • A Radiooooo.com egy olyan internetes rádió, ahol a világ szinte bármely pontjáról hallgathatunk zenéket, méghozzá évtizedekre lebontva, vagyis kiválasztjuk, hogy 1970 Magyarország, vagy 1980 Pápua Új-Guinea, és már szól is a zene az adott korból, az adott helyről. Vannak még mindenféle jópofa közösségi funkciói is, az egyik legjobb netes rádió, ha valaki szeretne véletlenszerűen új zenékkel megismerkedni. Természetesen van applikációjuk is, vagyis a Google Playen csak volt, ugyanis a Google a napokban törölte a Radiooooo.com appját.

  Az indoklás szerint azért, mert szexuális jellegű tartalmat osztottak meg, ami pedig tilos. A kifogásolt szexuális tartalom pedig az volt, hogy ha a rádió világtérképén eléggé beközelítünk, akkor mindenféle jópofa grafikai elemeket láthatunk, Venezuela partjaihoz közel például egy kis hableányt, amin nincs melltartó, amit két apró pixelnyi mellbimbó is jelez. Nos, ez a két pixel elég volt ahhoz, hogy a Google törölje a szolgáltatást.

  Az app készítői Facebookon arról írnak, hogy a sajtószabadság korlátozásának tekintik, hogy törölték őket a Google Play áruházból, valamint a kommentekben kiemelték, hogy nem fogják törölni a térképről a kis hableányt, sem melltartóval cenzúrázni.