Eleonóra
-2 °C
8 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Na jó, valójában senkit sem szeretnék arra buzdítani, hogy játsszon a munkahelyét, még akkor sem, ha az ingyenes And Yet It Hurt teljes mértékben alkalmas lenne erre, hiszen csak a minden windowsos gépen megtalálható Jegyzettömb kell hozzá.

  Az And Yet It Hurt elsőre egy elég generikus fantasy RPG-nek tűnik, melyben a főhősnek meghal a családja, aztán meg kell ölnie egy sárkányt. A csavar az, hogy mindezt úgy kell benne végrehajtani, hogy

  • az ember .txt fájlokat húz be a programba,
  • aztán azokban szögletes zárójelek közé írt x-ekkel és egyéb praktikákkal hoz döntéseket,
  • aztán ment egyet (na jó, rengeteg, minden akció után menteni kell),
  • és aztán ezt ismételgeti, addig, amíg nem végzett a játékkal.
  38aa3aaf7a.png
  Fotó: YouTube / Sheepolution

  Az egész marha ötletes, tele van ASCII-rajzokkal (bár nem annyira részletesekkel, mint amiket itt lehet találni), és még körökre osztott harc is van benne. Az And Yet It Hurt innen húzható le, ha valakinek kedve támadt játszani.

  (via)

 • Egy csomó tanulmány és kutatás – például ez – bizonyítja, hogy a meztelen képek küldözgetése manapság elég bevett dolog, nemcsak a fiatalok, de a felnőttek körében is. A dolognak van egy sor pozitív hozadéka, az imént említett felmérés alapján például az is, hogy akik rendszeresen küldenek ilyeneket, azok elégedettebbek a szexuális életükkel, azonban megvannak az árnyoldalai is, élükön a bosszúpornóval.

  Nem ritkán fordul elő, hogy egy viharosan lezárult kapcsolat végén a sértett fél (jellemzően a férfi) felrámolja az internetre az exe fotóit, vagy esetleg ennek belengetésével zsarolja bele a kapcsolat folytatásába a párját. Ez elég komoly probléma, egy japán cég szerint pedig kell is tenni ellene, méghozzá úgy, hogy

  megakadályozzuk a meztelen képek elkészülését.

  Az alapjáraton marhára nem telefonokkal foglalkozó Tone nevű cég a megoldást egy most piacra dobott olcsó (19 800 yenes, vagyis kb. 55 ezer forintos), ám ahhoz képest meglepően jó Androidos telefonban látja, ami mesterséges intelligenciával szűri ki a meztelen képeket, ha pedig ilyet talál, azt nemes egyszerűséggel nem engedi elmenteni.

  screen-shot-2020-02-19-at-2-21-53-pm.png
  Fotó: Tone

  Az egyelőre csak Japánban elérhető telefonnal a japán fiatalokat szeretnék megvédeni saját maguktól, ennek részeként pedig olyan funkció is van benne, ami egy másik telefonnal összekötve azonnal értesítést küld, ha a gyerek meztelen képet csinált magáról. Ezzel együtt már kicsit orwellinek tűnik a dolog, és abban sem vagyok biztos, hogy bárki akarja majd használni ezt a telefont önszántából, de ki tudja, lehet, hogy valakin így is segíteni fog.

  (via)

 • Ugyan japán legendásan pontos vonatai az ország elöregedő társadalma miatt mostanra már annyira nem is pontosak, azért így sem mindennapos, hogy valamelyik három percet késsen. A fukuokai metró egyik szerelvényének most mégis sikerült a dolog, méghozzá azért, mert

  egy ember azonnal megnyomta a vészjelző gombot, miután a mellette ülő, maszkot nem viselő ember köhögött egyet.

  A kedd este történt incidens azzal folytatódott, hogy a férfi ezt a vonal túloldalán figyelő illetékesekkel is közölte, majd heves vitába bonyolódott az utastársával. A metró aztán megállt a következő állomáson, a két utast pedig szépen leszállították, ezt követően pedig állítólag sikerült rendezniük a nézeteltérésüket.

  Az ügy hátterében természetesen a koronavírus áll, ami Japánban is elég nagy pánikot okozott, a császár születésnapi ünnepségét is törölni kellett miatta. A metrót üzemeltető hivatal ennek ellenére felhívta a figyelmet arra, hogy emiatt lehetőleg senki se nyomkodja a vészjelzőt, az utasokat pedig arra kérték, hogy köhögjenek úgy, hogy az ne botránkoztassa meg az embertársaikat.

  (via)