Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ahogy korábban az Index is megírta, gyermeket vár a 31 éves színésznő.

  GettyImages-1357375547
  Fotó: Taylor Hill / Getty Images Hungary

  A bejelentés óta többször is láthattuk, hogyan gömbölyödik a pocakja, a kisbabáról azonban nem árult el részleteket.

  Férjével már azt is eldöntötték, hogy óvni fogják gyermeküket a nyilvánosság elől.

  Jennifer tegnap legújabb filmje, a Ne nézz fel! premierjén jelent meg, egy gyönyörű arany ruhában, amiben csak úgy tündökölt. A színésznő pocakja pedig egyre nagyobb, így hamarosan megérkezhet első gyermeke.

 • A miniszterelnök Facebook-oldalán tudatta követőivel, hogy nála már járt a Mikulás!

  orbán
  Fotó: Facebook

  Orbán Viktor egy csizmás fotóval jelentette be, hogy meglátogatta őt a Mikulás.

   A két csoki Mikulás mellé járt mandarin és egy virgács is. Még szerencse, hogy a miniszterelnök már nem fél a krampusztól, mint mondta, már ők félnek inkább tőle.

 • UNESCO világörökségi védelmet szeretne elérni a berlini techno számára a Rave the Planet nevű csoport, amelyet a Love Parade alapítói, techno DJ-k és neves berlini klubok vezetői hoztak létre. Ennek érdekében először a német hatóságoknál lobbiznak, hogy nyújtsanak be ez ügyben jelentkezést a nemzetközi szervezethez.

  Alan Oldham DJ szerint az UNESCO védelme azért lenne fontos, mert a koronavírus-járványhelyzet és a dzsentrifikáció fenyegeti a „szabad, vad és kreatív Berlin” túlélését, így viszont a város nevezetes szórakozóhelyei kulturális emlékműnek minősülnének. Az UNESCO-minősítéssel továbbá a berlini techno hozzáférhetne az állami támogatásokhoz és egyéb finanszírozási forrásokhoz, a városrendezési törvények értelmében pedig védelmet nyernének.

  A techno műfaja eredetileg az egyesült államokbeli Detroitból indult az 1980-as évek közepén, ám a berlini fal 1989. évi leomlása után a német főváros számára egyfajta újraegyesülési szimbólum lett, az elhagyott bunkerek, gyárak ideális helyszínt jelentettek az egymás után létrejövő éjszakai klubok számára.

  (via The Guardian)

 • Kisebb gondot okozott a Tom Holland és Zendaya közötti magasságkülönbség a Nincs Hazaút forgatásán, ahol érdekes módon oldották meg, hogy az egyik jelenetet.

  A film egy pontján Holland Pókemberének el kellene kapnia a mélybe zuhanó Zendayát, azonban az a közel 5 centi különbség közöttük megnehezítette a dolgot.

  Zandaya ugyanis 177 centi magas, míg Tom Holland 172,5, így landoláskor rendszerint a színésznő lába ért le előbb, ráadásul emiatt Holland sem tudta megtartani az egyensúlyát. A megoldás végül az lett, hogy Zandaya tartotta meg őt.