Jenő
-3 °C
6 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Alapos nagyinterjút publikált az Ugytudjuk.hu szombathelyi lap vasárnap reggel. Az interjúalanyt eddig még soha senkinek nem sikerült megszólaltatnia. A lapnak elsőként nyilatkozott:

  a tacskós gyilkos.

  Vagyis az a férfi, N. L., aki múlt vasárnap a dühét a kölyök tacskóján vezette le, , és véletlenül megölte a kutyáját a Szűrcsapó utcában. A férfi ellen gyűlöletáradat indult, amit jól jelez az interjú nyitó kérdés-válasza, amelynél tökéletesebbet régen láttunk.

  - Mi történt vasárnap?

  Vasárnap? Talán kezdjük ott, hogy pénteken egy profi bokszoló szájba baszott.

  Az eset persze szomorú, de még szomorúbbá válik, ha végigolvassuk a tömörnek és lényegre törőnek nem nevezhető interjút a körülményekről. A férfi ugyanis tényleg tiszta óvatlanságból ölte meg a tacskót, Ropit, csak azért, mert a gazdi ideges lett.

  Felmentem apuékhoz. A Szűrcsapóban ugyanis ők laknak. A két tesóm azonban nem engedett be. Idegességemben rántottam egyet a pórázon, a Ropi a falnak repült és sajnos elhalálozott.

  És még

  Sajnos nekem elborult az agyam és pont ez a kiskutya volt ott. Az ürülék a liftben pedig azért volt - csak, hogy még egy részletet tisztázzak -, mert amikor vittem le a kutyát, hogy viszem haza eltemetni, akkor pottyantotta el a már halott teste.

  A férfit annyira megtörte az eset, hogy öngyilkos akart lenni. "Bevettem 130 szem pszichiátriai gyógyszert meg patkánymérget ettem." Az interjúra is a kórházból érkezett. A tacskóért rendezett gyertyagyújtásra nem megy el, inkább otthon gyújt egy gyertyát.

  És ha már az interjú nyitányára kitértünk, a lezárás is hasonlóan tökéletes.

  - Lesz még valaha újra tacskód?

  Nem. Soha többé.

 • Az egyik legjobb dolog, ami az internet feltalálása óta történt, az Arcanum. Időnként át szoktam futni, hogy ilyenkor 10-20-30 éve mikről írt a magyar sajtó.

  Éppen 20 évvel ezelőtt, 1998 novemberében tárgyalt az akkori kormány a Postabank rendbetételéről, ami - az akkori becslések szerint - 170-180 milliárd forintjába került az államnak. Úgy tudom, a végén ennél azért többe került a buli. Princz pedig most, húsz évvel később halt meg.

  Ugyancsak húsz évvel ezelőtt, ilyenkor kezdték el építeni a Nyugati téri Westendet. Ekkor döntöttek arról is, hogy közpark lesz az Erzsébet téren.

  Még talán annyi érdekesség, hogy Malév vezetői ekkor még tagadták, hogy veszteséges lenne a légitársaság.

  Hát, sok minden történt azóta.

 • Most zajlik a portugáliai Nazaréban a hullámszörf világbajnokság ottani, nagyhullámos fordulója. Ez a hely arról híres, hogy eszméletlenül nagyok a hullámok, még nézni is félelmetes, tökéletes program vasárnapra. Itt nézhető tehát >>>

 • mickey.gif

  Igazán nagy nap ez a mai Mickey egér, és persze minden Mickey egér-, vagy egyszerűen csak Disney-rajongó számára: november 18-án tölti be 90. születésnapját mindenki kedvenc egere (mielőtt ezzel a mindenki kedvence-dologgal vitába szállnának, nézzék csak meg felnőtt fejjel a Tom és Jerryt, hogy ráébredjenek, valójában mindig az egér a rohadék, és nem a macska, ahogy gyerekként gondoltuk).

  1928. november 18-án jelent meg a Willie, a gőzhajó című rajzfilm, az első, amit a nagyközönség is láthatott Mickey és Minnie egerekkel, így a filmtörténet ezt a napot tartja az egér születésnapjának, nem pedig a korábbi tesztvetítés, vagy azt a két rajzfilmet, amelyek elkészültek ugyan, de forgalmazni nem forgalmazták őket.

  Igazán őszintén kívánunk a teljes szerkesztőség nevében nagyon boldog születésnapot.