Diána
12 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Gyurcsány Ferenc tartott beszédet kedd délután a Kossuth téren, ahol a DK tüntetéssorozata indult, ott készítette az alábbi felvételt Szily László, a 444.hu újságírója. Szóval valaki egy orbános hordót próbál verni éppen egy bottal, miközben a lánc folyton útban van. 

  De itt még nem volt vége, előkerült egy másik videó, amin már a földön hever összetörve az orbános hordó, miközben valaki egy zászlórúddal gyepálja. Kész őrület. 

  Képernyőfotó 2018-09-18 - 20.49.20.png
 • Pontosabban az oktagon, a nyolcszögletű, hálóval és párnázott bordákkal elzárt küzdőtér. A kilencvenes évek elején az Ultimate Fighting Championship (UFC) tulajdonosai egyedi küzdőteret akartak létrehozni ennek az egyedi küzdősportnak, és így pattant ki valakinek a fejéből ez a jól belátható, mégis, a "csak egyikünk távozhat innen élve" hangulatát megőrző zárt tér ötlete.

  Azért valakinek, mert már 20-25 év távlatából sem tudnak megegyezni arról, ki is találta fel a mára alapfelszerelésnek számító - bár nem minden szervezet által alkalmazott - eszközt.

 • Egy éve írtam az Urbanistán, hogy bontani kezdték a híres Brunovszky vendéglő egykori épületét Újpesten, melynek akkor a történetét is összeszedtem.

  Azóta a blog több olvasója is jelezte, hogy a haladnak a munkák, és visszakerültek azok a falrészek, amelyek eltűntek a tető alól. Sőt, képet is kaptam, az egyiket a kerület polgármesterétől, akinek annak idején a Facebook-posztjából kipattant az ügy.

  Reméljük hamarosan újra régi fényében tündökölhet az épület, mely az egykori villanegyed fontos központja volt.

 • Erik Singer egy hivatásos dialect coach, ami azt jelenti, hogy az a foglalkozása, hogy segít színészeknek az angol nyelv különböző dialektusait-akcentusait elsajátítani. Aki beszél angolul, az jól tudja, hogy a nyelvnek mennyi változata van, és Singer többször is hangsúlyozza, hogy rettentően nehéz ezeket tökéletesen elsajátítani egy-egy filmszerep kedvéért.

  Így fordulhat elő, hogy Jennifer Lawrence-nek nem túl meggyőző az orosz akcentusa a Vörös verébben, és hogy az egyébként amerikai állampolgársággal is rendelkező, és az USA területén született Nicole Kidmannek is be-becsúszik egy-egy ausztrálosan ejtett szó akkor is, amikor kaliforniai nőt játszik a Hatalmas kis hazugságokban.

  A fenti videó egy sorozat része, amit a Wired készített, valamennyi részt itt találja meg. A Vanity Fair ezzel szemben a különböző országok szlengjéről készít sorozatot hírességekkel, a múltkor például Henry Cavill magyarázta el, hogy mire mondják az angolok, hogy kutyahere.