Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • qn

  Hamarosan a mozikba kerül a Queen-film, vagyis a Freddie Mercuryról szóló életrajz, a Bohém rapszódia (Bohemian Rhapsody). Most közzétettek egy kis részletet belőle, azt, amiből kiderül, hogyan született meg a zenekar egyik legnagyobb slágere, a We Will Rock You. Vagyis a filmesek szerint hogy született, ugye. Szóval az ő verziójukban Brian May volt az, aki meggyőzte Freddie Mercuryt, hogy a dal elején hallható tapsolás és dübörgés mennyire hatásos lesz. Íme:    

 • Az egyetemi amerikaifutball-bajnokság baromira népszerű az Egyesült Államokban, ennek újabb bizonyítéka, hogy egy kis nyugati parti egyetemvárosban vészhelyzetet kellett kihirdetni, miután kiderült, a legnépszerűbb egyetemifocis élő műsor hozzájuk költözik szombaton. 

  A College Gameday egy utazó show, ami minden héten a nagyobb rangadók helyszínéről jelentkezik, a mobilstúdió mögött őrjöngenek az egyetemisták, miközben egy rakás szakértő végigveszi az adott forduló nagyobb meccseit, és jósolgatnak ész nélkül. 

  Na most ezen a hétvégén a műsor története során először Washington állambeli Pullman városába látogatnak a Washington State–Oregon meccs miatt, és ez okozott akkora kalamajkát a városvezetésnek, hogy vészhelyzetet rendeltek el. Ez lehetővé teszik, hogy extra mennyiségű tömegközlekedési járművet állítsanak be szombatra, hogy a műsor helyszínére el tudják buszozni a tömegeket. 

  (via Yardbarker)

 • Az osztálytalálkozók legkellemetlenebb pillanatait próbáljuk felidézni egy videóban, amit hamarosan láthatnak az Indexen, de addig is itt egy kép a forgatásról.

 • Kedden este volt egy kis üzemzavar a YouTube háza táján, majdnem másfél órára leállt az egész oldal – amit mi nem nagyon vettünk észre, egyrészt mert itthon akkor már szerda hajnali fél négy volt, másrészt Kelet-Európát amúgy is csak minimálisan érintette a dolog. Észak-Amerika, Kelet-Ázsia és Nyugat-Európa egyes területein azért komolyabb volt a kimaradás. Na ezzel kapcsolatban adott ki a Pornhub (ne csináljon úgy, mintha nem tudná, mi az) egy vicces grafikont, hogy hogyan változott a látogatottsága a Youtube-mentes percekben. Hát, így:

  https%3A%2F%2Fblueprint-api-production.s3.amazonaws.com%2Fupload

  És még ennél is érdekesebb, mik voltak azok a keresőszavak a pornóoldalon, amik ebben a másfél órában látványosan jobban mentek, mint amúgy szoktak:

  https%3A%2F%2Fblueprint-api-production.s3.amazonaws.com%2Fupload

  Komolyan, Fortnite- és Minecraft-pornó? Pankráció? Oké, hát ízlések és pofonok. Na de miért keres valaki a Ponhubon a YouTube-kimaradás alatt rá arra, hogy "Youtube"? Mit vár, milyen választ kap? Hívjuk segítségül a költészetet.

  Sok van, mi csodálatos,

  De az embernél nincs semmi csodálatosabb.

  Ő az, ki a szürke tengeren átkel,

  A téli viharban, örvénylő habokon,

  A Pornhubra

  És ott rákeres arra hogy Youtube.